I'm Not In Love-10cc το έγραψε για μία γυναίκα που είναι μαζί της 54 χρόνια

I'm Not In Love-10cc το έγραψε για μία γυναίκα που είναι μαζί της 54 χρόνια

Από τα πιο αγαπημένα τραγούδια όλων των εποχών είχε ψηφισθεί σαν το κορυφαίο όλων των εποχών στην εκπομπή Από τις 4 στις 5.

O Eric Stewart αποκάλυψε στον Guardian πώς το έγραψε για την γυναίκα του Gloria την οποία γνώρισε όταν αυτή ήταν 16 ετών και σήμερα είναι 54 χρόνια μαζί της και σε αντίθεση με το τραγούδι της λέει κάθε μέρα Σ' Αγαπώ.

Όταν την γνώρισε ο Eric ήταν 18 και αυτή 16, παντρεύτηκαν μετά 3 χρόνια γνωριμίας και μια μέρα του παραπονέθηκε η Gloria ότι δεν της έλεγε κάθε μέρα Σ'Αγαπώ. Ο Eric της απάντησε ότι αν το έλεγε κάθε μέρα θα φαινόταν ότι το έκανε προσποιητά και αμέσως σκέφτηκε πώς θα μπορούσε να εκφρασθεί διαφορετικά και του ήλθε το I'm Not In Love.

10CC on stage in the Netherlands in 1975.

Όταν τα υπόλοιπα μέλη άκουσαν την φράση του τίτλου, του είπαν ότι είναι τρελός και το τραγούδι δεν θα είχε καμία τύχη.

Όταν κυκλοφόρησαν το άλμπουμ Original Soundtrack κανείς δεν σκέφτηκε να το κυκλοφορήσει σαν σινγκλ, αφού είχε διάρκεια 6:04'.

Όμως τους τηλεφώνησαν φίλοι τους όπως οι Bryan Ferry και Roy Wood και τους είπαν να το κυκλοφορήσουν σαν σινγκλ.

‘You can’t say that!’ … from left, Eric Stewart, Kevin Godley, Lol Creme and Graham Gouldman.

Όταν έκανε την εμφάνιση του στο Νο 29 της Αγγλίας το BBC ήταν υποχρεωμένο να το παίξει στο ραδιόφωνο και τους ζήτησε να στείλουν μία μικρότερη εκτέλεση, ο Stewart αρνήθηκε λέγοντας, θα ζητάγατε από τον Mozart να σας κάνει μία συντομότερη εκδοχή της 40ης συμφωνίας;

Τελικά το τραγούδι πήγε Νο 1 στην Αγγλία και 2 στην Αμερική

https://www.theguardian.com/music/2018/feb/26/10cc-how-we-made-im-not-in-love

Ο Guardian όπως κι εμείς έχει πρόβλημα στην ανεύρεση διαφήμισης και αυτοί μιλάνε για βοήθεια έστω και 1 ευρώ, βέβαια αυτοί έχουν περισσότερα έξοδα και περισσότερους φίλους και βέβαια είναι μία από τις καλύτερες σελίδες και εφημερίδες.

Η κατάσταση δυστυχώς είναι δύσκολη για όλους.

Ελάτε στην παρέα μας