Mina/Celentano 60 χρόνια Νο 1

Mina/Celentano 60 χρόνια Νο 1

Δεν νομίζω ότι υπάρχει σε άλλη χώρα του πλανήτη ένα ανάλογο φαινόμενο, όπως αυτό της Mina και του Celentano.

Ξεκίνησαν στα τέλη της δεκαετίας του '50 και χωρίς διακοπή στις επόμενες 6 δεκαετίες, μας βομβαρδίζουν με καταπληκτικά άλμπουμ και τραγούδια, χωρίς κανένα διάλειμμα όπως συμβαίνει με άλλους καλλιτέχνες που επιστρέφουν κατά καιρούς περιστασιακά.

Κρατάω στα χέρια μου το νέο τους άλμπουμ, που μόλις το έλαβα από την Ιταλία και μένω έκπληκτος από τα τραγούδια τους, αλλά και από το εξώφυλλο που είναι από τα κορυφαία της περσινής χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μόνο η Θεϊκή Mina θα μπορούσε να φαντασθεί ένα τέτοιο εξώφυλλο για δύο καλλιτέχνες που πλησιάζουν τα 80.

Οι φίλοι της τραγουδίστριας και στην Ελλάδα το ξέρουν πολύ καλά αυτό από τα προηγούμενο άλμπουμ της. Θα ήθελα για να ανακαλύψω πόσοι πολλοί την αγαπούν και στην Ελλάδα να μας στείλουν, σε Site, Facebook ή Twitter το καλύτερο κατά την γνώμη τους εξώφυλλου δίσκου της, για να το δημοσιεύσουμε.

Για τον Celentano, τι να πω, ήμουν μικρό παιδί όταν τον άκουσα με το τρανζίστορ κολλημένο στο αυτί ένα βράδυ του Φεβρουαρίου, το 1959 στο φεστιβάλ του Σαν Ρέμο με το 24.000 φιλιά, ένα χρόνο αργότερα, τον είδα στην Γλυκιά Ζωή του Fellini και από τότε έγινα φανατικός οπαδός του και μεγαλώνω μαζί του.

Το πρόσφατο άλμπουμ τους Le Migliori είναι για εβδομάδες στο Νο 1 της Ιταλίας.

ΥΓ στο εξώφυλλο του Le Migliori είναι εκπληκτική η εμφάνιση τους.

Γιάννης Πετρίδης

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/15606-11-tragoudia-tis-mina

https://www.apotis4stis5.com/lists-f/2070-adriano-celentano-10