George Clooney εναντίον Donald Trump

George Clooney εναντίον Donald Trump

Το 80% των ηθοποιών είναι Δημοκρατικοί, ανάλογο ποσοστό πρέπει να υπάρχει και στον υπόλοιπο καλλιτεχνικό κόσμο, γι' αυτό οι δηλώσεις εναντίον του δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν

Την στήριξη του στην καυστική επίθεση της Μέριλ Στριπ για τον Ντόναλντ Τραμπ, έδωσε ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο Τραμπ κατέφυγε στο Twitter χθες για να περιγράψει την Στριπ ως υπερεκτιμημένη αφού έκανε χρήση της ομιλίας της στις Χρυσές Σφαίρες για να καταδικάσει την μίμηση ενός ρεπόρτερ με ειδικές ανάγκες και να τον κατηγορήσει για διάδοση μίσους και βίας.

'Δε θα έπρεπε να κυβερνάς αυτή τη χώρα;' δήλωσε ο Κλούνεϊ σε απάντηση. 'Εγώ δεν τον ψήφισα, δεν τον υποστηρίζω, δεν νομίζω πως είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτή τη στιγμή στη ζωή μας πρέπει να ελπίζουμε πως δε θα καταστρέψει τα πάντα. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να ελπίζουμε πως θα κάνει μια αξιοπρεπή δουλειά, διότι εάν αποτύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα συμβούν απαίσια πράγματα, επομένως πρέπει να ελπίζουμε' προσθέτοντας ωστόσο πως 'δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο'.

Ο Κλούνεϊ ανέφερε επίσης πως μετά από έναν επιτυχημένο γύρο προηγούμενων προέδρων, συμπεριλαμβανομένων των Τζέφερσον, Φράνκλιν, Λίνκολν, Ρούσβελτ και Κένεντι, η Αμερική στάθηκε 'λίγο άτυχη με τον Μπους' και 'νομίζω ότι είμαστε ακόμη πιο άτυχοι σήμερα'.

Ο Κλούνεϊ μιλούσε σε μία δεξίωση για ένα ντοκιμαντέρ της Netflix, ΤΑ 'λευκά Κράνη', που ακολουθεί τις ζωές των εθελοντών διάσωσης στη Συρία. Ο ηθοποιός πρόσφατα απέκτησε τα δικαιώματα για να γυρίσει μία ταινία βασισμένη στο ντοκιμαντέρ, αλλά είπε πως είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο.
Ο διάσημος ηθοποιός είπε πως η ταινία θα μπορούσε να γίνει στα αραβικά με αγγλικούς υπότιτλους και πως είχε την πρόθεση να συμμετάσχουν 'όσο το δυνατόν περισσότεροι Σύριοι'.

Ο Κλούνεϊ πρόσθεσε πως η δημόσια εικόνα του θα βοηθήσει ώστε να συγκεντρώσει την προσοχή του κοινού στη γενναιότητα των ανθρώπων όπως αυτοί των 'Λευκών Κράνων'. 'Ο μόνος λόγος που οι άνθρωποι που είναι διάσημοι θα πρέπει να συμμετέχουν σε τέτοια πράγματα, είναι όταν κανείς δεν ξέρει γι' αυτούς'.
'Δεν μπορώ να αλλάξω την πολιτική, αλλά μπορώ να πω δυνατά κάποια πράγματα. Οι κινηματογραφιστές, είναι οι γενναίοι, είναι αυτοί που κάνουν όλη τη δουλειά και είναι οι ήρωες. Έτσι, αν μπορώ να κάνω κάτι για να βοηθήσω τους ανθρώπους να τους γνωρίσουν, τότε αυτό είναι μια καλή χρήση της διασημότητας'.

Πηγή: Guardian