This Charming Man-Smiths εκπληκτικά φωνητικά

Γράφτηκε από τον Johnny Marr και τον Morrissey . Κυκλοφόρησε ως το δεύτερο σινγκλ του γκρουπ τον Οκτώβριο του 1983 στην ανεξάρτητη δισκογραφική Rough Trade , και ορίζεται από το jangle pop riff κιθάρας του Marr και τους χαρακτηριστικούς χυδαίους στίχους του Morrissey, που περιστρέφονται γύρω από τα επαναλαμβανόμενα θέματα Smiths της σεξουαλικής ασάφειας και λαγνείας. 

Νιώθοντας αποκομμένος από την κυρίαρχη γκέι κουλτούρα των αρχών της δεκαετίας του 1980 , ο Morrissey έγραψε το "This Charming Man" για να θυμίσει μια παλαιότερη, πιο κωδικοποιημένη και συνειδητοποιημένη underground σκηνή. Είπε για τους στίχους του τραγουδιού: «Μου αρέσει πολύ η ιδέα ότι η ανδρική φωνή είναι αρκετά ευάλωτη, ότι γίνεται αντιληπτή και ελαφρώς χειραγωγημένη, αντί να υπάρχει πάντα αυτό το βαρύ μοχιστικό πράγμα που απλώς βαράει τους πάντες». 

Αν και είχε μέτρια επιτυχία στην πρώτη κυκλοφορία - το σινγκλ έφτασε στο νούμερο 25 στο βρετανικό τσαρτ για σινγκλ - το "This Charming Man" έχει επαινεθεί ευρέως τόσο από τον μουσικό όσο και από τον mainstream Τύπο. Επανεκδόθηκε το 1992, έφτασε στο νούμερο 8 στο UK Singles Chart (καθιστώντας το το μεγαλύτερο hit των Smiths στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη θέση των chart).

Το 2004, οι ακροατές του BBC Radio 2 το ψήφισαν ως νούμερο 97 στη δημοσκόπηση του σταθμού "Sold on Song Top 100". Οι δημοσιογράφοι του περιοδικού Mojo το έβαλαν στο νούμερο 1 στη λειτουργία "50 Καλύτερα Βρετανικά Indie Records Όλων των Εποχών" του 2008.

Πιστοποιήθηκε Πλατινιένο από τη Βρετανική Φωνογραφική Βιομηχανία το 2019. 

 

https://www.popup.gr/