1969 Woodstock: Creedence Clearwater Revival

1969 Woodstock: Creedence Clearwater Revival

16 Αυγούστου 1969

Οι Creedence Clearwater Revival είχα υπογράψει συμβόλαιο για το φεστιβάλ του Αυγούστου του Γούντστοκ τον Απρίλιο του 1969, για 10.000 $ (που ισοδυναμεί με $74.000 σήμερα).

Απογοητευμένος από την υποδοχή και συγκινημένος από την ερμηνεία της μπάντας του, ο Fogerty αρνήθηκε να επιτρέψει τη μουσική του CCR να συμπεριληφθεί στην ταινία ντοκιμαντέρ του 1970 και στο soundtrack τριπλού άλμπουμ. 

 Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας θυμούνται διαφορετικά το σετ τους, υποστηρίζοντας ότι η ερμηνεία τους ήταν κλασικόοί Creedence. Έπαιξαν όλες τις επιτυχίες τους και έκαναν μια στιβαρή ερμηνεία που όσοι τους είδαν,το θυμούνται μέχρι σήμερα.

Δυστυχώς, η απογοήτευση του Fogerty οδήγησε στην άρνησή του να επιτρέψει οποιοδήποτε από τα σκηνικά του Creedence στην  ταινία Woodstock  ή στο soundtrack, με αποτέλεσμα πολλοί να πιστεύουν ότι το συγκρότημα δεν εμφανίστηκε στο φεστιβάλ.

Όμως οι Creedence είχαν και άλλα προβλήματα. Τα αδέρφια John και Tom Fogerty τσακώθηκαν περισσότερο και ο Tom έφυγε από την ομάδα λόγω δημιουργικών διαφορών το 1970. Πέθανε το 1990 από AIDS που είχε προσβληθεί από μετάγγιση αίματος.

Οι Creedence συνέχισαν ως τρίο για λίγο, κυκλοφορώντας αρκετά ακόμη άλμπουμ, έχοντας περισσότερες επιτυχίες και πραγματοποιώντας εκτεταμένες περιοδείες. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 1972, εν μέσω διαμάχης μεταξύ του John Fogerty και των άλλων δύο εναπομεινάντων μελών. Ο Stu Cook και ο Doug Clifford έπαιξαν με διάφορους άλλους μουσικούς, ενώ επανενώθηκαν το 1995 ως Creedence Clearwater Reunion, χωρίς τον John Fogerty.