The Cure : Ο Robert Smith σκοπεύει να αποσυρθεί τα επόμενα πέντε χρόνια

Photo by Wikimedia Commons

Διαβάστε τι είπε ο σπουδαίος frontman των The Cure

Στην επικαιρότητα βρίσκονται αυτές τις μέρες οι The Cure καθώς κυκλοφορεί το πρώτο τους album ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια. Ο 65χρονος πλέον Robert Smith μίλησε πρόσφατα στους Times του Λονδίνου, όπου μεταξύ άλλων αποκάλυψε ότι σκοπεύει να μείνει ενεργός στη μουσική, το πολύ για πέντε χρόνια ακόμα. Ο Smith μίλησε για τις εξελίξεις στο στρατόπεδο των The Cure, καθώς και για το θέμα της θνησιμότητας. Μεταξύ άλλων είπε :

"Τα τραγούδια μας είχαν πάντα το φόβο της θνησιμότητας. Δεν αισθάνομαι 65 ετών αλλά έχω επίγνωση της ηλικίας μου και καθώς μεγαλώνει κανείς, ο φόβος αυτός γίνεται όλο και πιο πραγματικός. Ο θάνατος γίνεται κάτι το πιο καθημερινό. Όταν είσαι νέος ρομαντικοποιείς το θάνατο, μέχρι που συμβαίνει στην οικογένεια και τους φίλους σου. Είμαι ένας διαφορετικός άνθρωπος από τον προηγούμενο δίσκο μας και ήθελα να το επικοινωνήσω αυτό. Ίσως είναι τετριμμένο. Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν "Ω, όλοι θα πεθάνουμε. Surprise!". Ωστόσο ψάχνω να βρω κάποια συναισθηματική σύνδεση με την ιδέα". 

Σύμφωνα με τους Times, οι The Cure σκοπεύουν να περιοδεύσουν το 2028 όταν και θα συμπληρωθούν 50 χρόνια από την επέτειο της ίδρυσης τους. Ο Smith θα συνεχίσει λέγοντας πως : 

"Το 2029 θα είμαι 70 ετών. Και αυτό ήταν. Αν φτάσω μέχρι εκείνη την ηλικία. Έχω κάνει μια πολύ προνομιακή ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο τυχερός ήμουν. Εξακολουθώ να κάνω αυτό που ήθελα πάντα, αλλά το γεγονός ότι είμαι ακόμα όρθιος είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μου έτυχε. Γιατί υπήρξαν στιγμές που δεν πίστευα ότι θα έπιανα τα 30, 40, 50."

 

 
Tags