Joe Bonamassa : Τιμά τον Rory Gallagher στην ιδιαίτερη πατρίδα του 

Photo by Wikimedia Commons

Το επόμενο καλοκαίρι, στο Cork της Ιρλανδίας, θα γραφτεί blues ιστορία 

Ο Joe Bonamassa πρόκειται να αποτίσει φόρο τιμής στον Rory Gallagher με δύο shows στη γενέτειρα του Gallagher, το Cork, το επόμενο καλοκαίρι. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 1 και 2 Ιουλίου 2025 και αποτελούν μέρος της σειράς συναυλιών Live at the Marquee. Σηματοδοτούν δε την 30η επέτειο από το θάνατο του Gallagher. Ο Joe Bonamassa αναμένεται να αποδώσει το setlist του θρυλικού Irish Tour '74. 

Την πρωτοβουλία για τα shows έλαβε ο Bonamassa μαζί με τον Peter Aiken. Ο πατέρας του τελευταίου ήταν promoter της περιοδείας του Gallagher πριν από 5 δεκαετίες, η οποία πέρασε τόσο από το Eire όσο και από τη Βόρεια Ιρλανδία, σε μια εποχή που η απειλή της βίας λόγω των Troubles κρατούσε πολλούς καλλιτέχνες μακριά από την περιοχή του Belfast. Μιλώντας στους Irish Times, ο Aiken θα πει :

"Αυτές οι συναυλίες με τον Rory στο Ulster Hall ήταν θρυλικές. Κανείς δεν έπαιζε Μπέλφαστ εκείνη την εποχή, αλλά με τον Rory 2000 άνθρωποι άφησαν την πολιτική και τη θρησκεία τους έξω από την πόρτα"

Το Cradle Rock από το album Tattoo, ήταν αυτό που ενέπνευσε όσο λίγα τον Joe Bonamassa στο να γίνει μουσικός, σύμφωνα με τον ίδιο.