David Gilmour : Τα τραγούδια των Pink Floyd και η θέση τους στην επικείμενη περιοδεία του

Instagram @davidgilmour

Ως γνωστόν οι fans των Pink Floyd απαιτούν την ύπαρξη αυτών των τραγουδιών στο setlist

Είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσικά νέα της χρονιάς, τόσο με την κυκλοφορία του album όσο και με την περιοδεία προώθησης του. Το Luck and Strange του David Gilmour έχει δεχτεί πολύ καλές κριτικές μέχρι τώρα, ενώ ο σπουδαίος καλλιτέχνης πρόκειται να εμφανιστεί στη Ρώμη, τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, καθώς και στο Royal Albert Hall του Λονδίνου. 

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου ο Gilmour θα δώσει δύο συναυλίες "προθέρμανσης" στο Brighton, ωστόσο μιλώντας στο περιοδικό Mojo αποσαφήνισε κάποια πράγματα για το setlist της περιοδείας. Πιο συγκεκριμένα, μίλησε για την πιθανότητα να ακουστούν κάποια αγαπημένα τραγούδια των Pink Floyd

"Υπάρχουν τραγούδια του παρελθόντος που δε νιώθω πια άνετα να τραγουδήσω. Λατρεύω το Run Like Hell. Μου αρέσει η μουσική που συνέθεσα για αυτό αλλά ο στίχος λέει "Καλύτερα να τρέξεις, να τρέξεις, να τρέξεις...". Τώρα δεν ξέρω, μάλλον το βρίσκω λίγο τρομακτικό και βίαιο.", θα πει χαρακτηριστικά ενώ θα συνεχίσει με αυτά που μάλλον θα είναι οι μεγάλοι απόντες. 

"Το Another Brick in the Wall είναι άλλο ένα που δε θα κάνω. Δε νομίζω ότι το έκανα με το συγκρότημα μου αλλά σίγουρα το έκανα με τους Floyd αφού είχε φύγει ο Waters, παρά την κρίση μου. Το ίδιο και το "Money". Δε θα το κάνω". 

Ευτυχώς όμως τα νέα γίνονται ευχάριστα στη συνέχεια : "Θα παραμείνω σε αυτά που ουσιαστικά είναι μουσική και ιδιοκτησία μου. Comfortably Numb, Wish you Were Here, ίσως το Shine on You Crazy Diamond".