Nick Cave : Ο νέος του εαυτός μετά τον θάνατο των δύο γιων του

Copyright Instagram @nickcaveofficial

Οι τραγωδίες που άλλαξαν τη ζωή του καλλιτέχνη

Μέσα σε λιγότερο από δέκα χρόνια, ο Nick Cave έζησε τη μεγαλύτερη κατάρα που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος. Να θάψει το ίδιο του το παιδί. Και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές. Το 2015, ο Arthur έπεσε στα βράχια σε περιοχή κοντά στο Brighton, μετά από χρήση LSD, και έχασε τη ζωή του. Το 2022, ο έτερος γιος Jethro έφυγε από τη ζωή σε κάποιο motel, με το θάνατο του να σχετίζεται με τη χρήση ουσιών. 

Πρόσφατα ο Nick Cave ήταν καλεσμένος στην εκπομπή "Australian Story". Υπενθύμισε ο ίδιος πως εκείνη την ημέρα, ήταν η επέτειος του θανάτου του Jethro. Ο Cave μεταξύ άλλων είπε : 

"Κατανόησα ακριβώς τι συνέβη στον Άρθουρ γιατί το είχα περάσει. Είναι λίγο περίπλοκο, αλλά μετά από μια απώλεια, πρέπει ή να την απορροφήσουμε και να ζήσουμε με αυτή ή να αναδιατάξουμε τον εαυτό μας. Το κενό που έμεινε μου επέτρεψε να δω τον κόσμο με διαφορετικό τρόπο και να είμαι πιο συμπονετικός απέναντι σε μια ανθρώπινη, δυσάρεστη κατάσταση. Με έκανε να συνδεθώ περισσότερο με τους ανθρώπους. Πάντα είχα ένα θρησκευτικό ταμπεραμέντο, ακόμα και ως παιδί, αλλά δεν το χρειάστηκα ποτέ. Ήμουν εθισμένος για δεκαετίες στα ναρκωτικά. Μετά τον θάνατο του Άρθουρ, αντί να νιώθω θυμό για τέτοιου είδους πράγματα, όπως η θρησκεία και αντί να τα απορρίπτω, ένιωσα ότι άρχισα να μετακινούμαι προς μια θρησκευτική ζωή"

Σύμπληρωσε δε "Δεν μπαίνω στον πειρασμό να επιστρέψω σε αυτόν τον τρόπο ζωής, ούτε στα ναρκωτικά ή το αλκοόλ. Οι προτεραιότητές μου άλλαξαν. Είδα την ανοησία όλους αυτού. Είμαι πατέρας, είμαι σύζυγος και είμαι ένας άνθρωπος αυτού του κόσμου. Για μένα, αυτά είναι πιο σημαντικά από το να είμαι "καλλιτέχνης"".

 

 
Tags