Οι Coldplay για 5η φορά επικεφαλής στο Glastonbury

Σε μία εντυπωσιακή βραδιά που ικανοποίησε τους φίλους τους

Οι Coldplay κατέρριψαν ρεκόρ στο Glastonbury με το headline σετ του 2024.

Το βρετανικό συγκρότημα, με επικεφαλής τον Chris Martin, έπαιξε το Pyramid Stage το Σάββατο (29 Ιουνίου), ένα βράδυ αφότου η Dua Lipa εντυπωσίασε τα πλήθη με το δικό της σετ τίτλου – παρά το πρόβλημα του ήχου με τη μετάδοση του BBC .

Ενώ ο Μάρτιν κάνει τακτικές δημόσιες εμφανίσεις στο Glastonbury, οι Coldplay έπαιξαν για τελευταία φορά στο φεστιβάλ το 2016, το οποίο ήταν η τέταρτη φορά που ήταν πρωτοπόρος. Αυτό το σετ τους έδειξε να ισοφαρίζουν με το ρεκόρ των Cure ως το συγκρότημα με τα περισσότερα  headline σετς που στο Glastonbury. Το πέμπτο σετ των Coldplay έριξε το ρεκόρ.

Οι Coldplay έκαναν το ντεμπούτο τους στο Glastonbury στο New Bands Tent το 1999 και συνέχισαν να είναι πρωτοπόροι του φεστιβάλ το 2002, το 2005 το 2011 και το 2016.

Η ερμηνεία τους, η οποία τους είδε να υποδέχονται αρκετούς καλεσμένους-έκπληξη, όπως ο Michael J Fox και η παλαιστινιο-χιλιανή σταρ Elyanna , συγκρούστηκε με τους Disclosure on the Other Stage, Jessie Ware στη σκηνή του West Holts και Gossip στη σκηνή των Woodsies. Ωστόσο, προσέλκυσαν περισσότερους από 100.000 θεατές.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url