Queen : Πουλάνε τα δικαιώματα των τραγουδιών τους έναντι του μεγαλύτερου ποσού στην ιστορία

Στο 1.27 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται το αστρονομικό ποσό

Σύμφωνα με πληροφορίες του Variety, οι Queen συμφώνησαν να πουλήσουν τα δικαιώματά των ηχογραφήσεων τους στη Sony Music, έναντι του ποσού ρεκόρ των 1,27 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επίσης και σύμφωνα με το περιοδικό hitsdailydouble.com, η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει τα δικαιώματα του brand name, κάτι που σίγουρα ανοίγει το δρόμο για εκμετάλλευση του ονόματος των Queen σε νέες ταινίες, musical, merchandise και άλλα πολλά. Σημειώνεται ότι η βιογραφική ταινία Bohemian Rhapsody, για την οποία ο Rami Malek κέρδισε το Όσκαρ Α Ανδρικού Ρόλου, απέφερε περισσότερα από 900 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη. 

H συμφωνία περιλαμβάνει επίσης δικαιώματα ονόματος και ομοιότητας, ανοίγοντας πιθανώς την πόρτα σε μιούζικαλ, εμπορικές και κινηματογραφικές τοποθετήσεις, merchandising και άλλες ευκαιρίες δημιουργίας χρημάτων. Η αυτοβιογραφική ταινία του 2018 Bohemian Rhapsody κέρδισε πάνω από 900 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Η Disney και η Universal Music Group διατηρούν τα δικαιώματα διανομής των δίσκων των Queen στη Βόρεια Αμερική, αλλά το μερίδιο του συγκροτήματος από τα δικαιώματα αυτά, θα πηγαίνει πλέον στη Sony Music. Για τον υπόλοιπο κόσμο, τα publishing rights αναμένεται να μεταφερθούν από την Universal στη Sony, μέχρι το τέλος του 2027. Τα 1,27 δισεκατομμύρια δολάρια σηματοδοτούν τη μεγαλύτερη πώληση δικαιωμάτων μουσικής που έχει καταγραφεί, με την προηγούμενη να είναι αυτή του Bruce Springsteen, για 500 εκατομμύρια δολάρια το 2021, επίσης με τη Sony Music.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματα της μουσικής τους είναι οι Stevie Nicks, Blondie, Journey, Steve Winwood κλπ.

 

 
Tags