Metallica : Κυκλοφόρησε μετά από πίεση και τελικά ήταν το κορυφαίο τραγούδι τους

Κάθε Δεκέμβρη μαζί από το 1975: 1998

Ο frontman των Metallica James Hetfield έπρεπε να πειστεί για την αξία του θρυλικού αυτού τραγουδιού

Είναι ίσως ένα από τα 10 πιο γνωστά και εμπορικά metal τραγούδια όλων των εποχών. Ο περισσότερος κόσμος το έχει σιγοτραγουδήσει, αποτελεί ένα εμβληματικό τραγούδι και την ιδανική αρχή για έναν από τους σημαντικότερους δίσκους στην ιστορία. Το Enter Sandman έχει ίσως το μεγαλύτερο ρόλο, μαζί με το Nothing Else Matters, για το γεγονός ότι οι Metallica ξέφυγαν από το status του καλύτερου metal γκρουπ της εποχής, τίτλου φυσικά διόλου ευκαταφρόνητου, ώστε να γίνουν ένα μουσικό φαινόμενο το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ τα μουσικά και εμπορικά όρια που είχαν μέχρι τότε. Κι όμως το τραγούδι παραλίγο να μην κυκλοφορήσει ποτέ.

Μιλώντας στη σειρά video "MasterClass: Metallica Teaches Being a Band", ο James Hetfield δήλωσε τα εξής:

"Δεν πίστευα ότι το Enter Sandman είναι τόσο καλό τραγούδι. Νομίζω ήταν ο Ulrich και ο παραγωγός Bob Rock που είπαν "Γύρνα πίσω στο τραγούδι και ξαναδούλεψε το. Σε προκαλούμε". Οπότε το έκανα. Και προσέθεσα τη φράση "Off to never,neverland". Τι γίνεται στον ύπνο μας; Γιατί έχουμε εφιάλτες;" Πολύς κόσμος μπορεί να ταυτιστεί με αυτό. Όλοι έχουμε εφιάλτες. Γιατί εμφανίζονται και τι θέλουν από εμάς;"

Ακόμα και σε ένα δίσκο με τα Nothing Else Matter, Don't Tread on Me, Holier than Thou, Through the Never, Unforgiven κλπ, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί το Enter Sandman να λείπει.
 

 

Tags