Moonchild Sanelly - Scrambled Eggs

MOONCHILD SANELLY

Η Moonchild Sanelly είναι από την Νότια Αφρική

Η πρωτοπόρα Νοτιοαφρικανή μουσικός Moonchild Sanelly έκανε πάντα από την αρχή αποφασιστικά τα πράγματα με τον δικό της τρόπο.

Μια καλλιτεχνική οραματίστρια, η ορμή της για επιτυχία τροφοδοτείται από μια έμφυτη δημιουργικότητα, μοναδική αυτοέκφραση και εξαιρετική αυτοπεποίθηση, όλα αυτά που στηρίζονται στον προσωπικό πόνο, το τραύμα και μια βαθιά πεποίθηση και δέσμευση να υπερασπιστεί αυτό που πιστεύει.

Μεγαλώνοντας στο Port Elizabeth, η Moonchild (γεννημένη Sanelisiwe Twisha) γεμάτη μουσική, η παιδική της ηλικία ήταν μια δημιουργική εξερεύνηση: είτε ήταν αυτοχορογραφώντας ρουτίνες χορού στα κομμάτια των Spice Girls, είτε διδάσκοντας τον εαυτό της να παίζει πιάνο, είτε τραγουδώντας στην εκκλησία με την οικογένειά της, είτε γράφοντας ποίηση, η καλλιτεχνική έκφραση της ενθαρρύνονταν πάντα.

Η μετακόμισή της στο Durban το 2005 για να σπουδάσει μόδα οδήγησε τη Sanelly να βυθιστεί στην τοπική μουσική σκηνή και αργότερα στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου έγραφε για reggae συγκροτήματα και freestyle ενάντια σε άλλους ράπερ, συχνά ξεπερνώντας τις δυσκολίες.

Με το βλέμμα στο κοινό εκτός της Νότιας Αφρικής, μια εμπορευματοποιημένη προσέγγιση για τη μη απολογητική διάδοση του μηνύματός της – ένα για τη γυναικεία σεξουαλική ενδυνάμωση – «απελευθέρωση για τις γυναίκες, στην κρεβατοκάμαρα, στην αίθουσα συνεδριάσεων, γνωρίζοντας τη δύναμή σου… Χρειαζόμουν να με ακούσουν πολύ των ανθρώπων» – σύντομα βρήκε ένα παγκόσμιο κοινό που την είδε να καλείται να εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το SXSW, το Primavera, το Glastonbury και το Boardmasters.

Video Url