Scorpions : Αυτός είναι ο τραγουδιστής που θα έπαιρνε τη θέση του Klaus Meine

Peacemaker · Scorpions,

Πρόκειται για μια ιστορία που θα άλλαζε το ρου της ροκ ιστορίας

Ήταν το τέλος της περιοδείας για το Animal Magnetism του 1980, με τους Scorpions να είναι έτοιμοι να κατακτήσουν και την Αμερική. Η σκληρή δουλειά δεν ήρθε χωρίς τα σχετικά προβλήματα, καθώς η φωνή του Klaus Meine είχε καταπονηθεί ιδιαίτερα. Μιλώντας κάποτε στο περιοδικό Noisecreep, ο Meine έλεγε: "Η φωνή μου ήταν σε κακή κατάσταση. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω και νόμιζα ότι η καριέρα μου είχε τελειώσει. Δεν μπορούσα να τραγουδήσω. Ήταν τόσο απλό."

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τη στιγμή που οι υπόλοιποι Σκορπιοί δουλεύαν επάνω στο Blackout. Κάποιος έπρεπε να ηχογραφήσει όμως φωνητικά καθώς ο Klaus αδυνατούσε. Ένας καλός φίλος του γκρουπ ήρθε στη Γερμανία και βοήθησε τα μέγιστα.

Ήταν ο σπουδαίος hard rock τραγουδιστής, Don Dokken.

Μιλώντας χρόνια αργότερα στη Metal Voice, ο Dokken θα είναι ταπεινός στις δηλώσεις του : "Τραγούδησα μόνο μερικά τραγούδια, μια ηχογράφηση 20 λεπτών, μόνο για να αφήσω τη μελωδία στην κασέτα, για τον Klaus. Ήταν απλώς ένα scratch κομμάτι για να σώσω τη φωνή του Klaus. ". Τα backing vocals του Don Dokken ακούγονται σε διάφορα σημεία του "Blackout" album

Ο Don Dokken και οι Scorpions έχουν φιλικές σχέσεις εδώ και 45 χρόνια. Η δισκογραφία των Dokken στα 80s είναι σεμινάριο αμερικανικού hard rock.