Lynyrd Skynyrd : Πως τα δύο βασικά σημερινά μέλη τους γλύτωσαν από τη μοιραία πτήση του 1977

11 τραγούδια των Lynyrd Skynyrd

Ο Ronnie Van Zant και ο Rickey Medlocke παραλίγο να ήταν στο μοιραίο αεροπλάνο

Ο Medlocke παρά το γεγονός ότι έφυγε από τους Lynyrd Skynyrd πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου album, παρέμεινε φίλος μαζί τους, ενώ συμμετείχε και στο "One More Time" από το Street Survivors του 1977. Ταυτόχρονα, ως γνωστόν, έγραψε τη δική τους southern rock ιστορία με τους θρυλικούς Blackfoot. Πως όμως συνδέεται με τη μοιραία πτήση των Skynyrd που στέρησε τη ζωή έξι ανθρώπων, ανάμεσα τους και ο τραγουδιστής Ronnie Van Zant?

Μιλώντας στο podcast The Monthly Social, ο Medlocke θα θυμηθεί την πρόσκληση του εκλιπόντος Ronnie, αφου του έδωσε μια κόπια από το τότε φρέσκο Street Survivors :

"Καθώς φεύγαμε, ο Ronnie είπε: "Rickey, έχουμε το δικό μας αεροπλάνο. Θέλεις να έρθεις να κάνουμε βόλτα μαζί μας για καμιά εβδομάδα; Μπορείς απλώς να έρθεις για παρέα ή ίσως να παίξουμε και μουσική μαζί.". Ο Medlocke αρνήθηκε λόγω υποχρεώσεων των Blackfoot εκείνη την εποχή, ενώ θα συμπληρώσει πως και ο ανήλικος τότε Johnny Van Zant θα ήθελε να βρίσκεται στο αεροπλάνο, κάτι που του απαγόρευσαν οι γονείς του.

Η μοιραία πτήση της 20ης Οκτωβρίου 1977, με το αεροπλάνο να μένει από καύσιμα και να συντρίβεται στο Gillsburg του Μισσισσιππή, στέρησε τη ζωή από έξι άτομα. Του τραγουδιστή και ιδρυτή των Lynyrd Skynyrd, Ronnie Van Zant, του κιθαρίστα Steve Gaines, της αδερφής του και τραγουδίστριας Cassie Gaines, του assistant manager της περιοδείας Dean Kilpatrick, καθώς και των Walter McCreary και William John Gray, μελών του πληρώματος.

Οι Lynyrd Skynyrd συνεχίζουν σήμερα, παρά το θάνατο του τελευταίου αυθεντικού μέλους, Gary Rossington.