Beatles : Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο "All you need is love"!

©X/@BBCNews

Το νέο σύγγραμμα αναφέρει και την άβολη συνάντηση μεταξύ Τζον Λένον και Μικ Τζάγκερ

Το "The Love You Make: An Insider's Story of the Beatles" κυκλοφόρησε το 1983 από τους Peter Brown και Steven Gaines και αποτελεί μία από τις πρώτες προσπάθειες για την πλήρη καταγραφή της ιστορίας του συγκροτήματος. Κατά γενική ομολογία είναι ένα σύγγραμμα τα οποίο προσπαθεί να περιγράψει και τα κακώς κείμενα που υπάρχουν μέσα σε ένα μουσικό γκρουπ, ενώ κάποιοι θεώρησαν πως η μουσική ήρθε σε δεύτερη μοίρα, με τις προσωπικές ιστορίες και το κουτσομπολιό να μονοπωλούν τις σελίδες του βιβλίου. Σύμφωνα με τον Peter Brown, όταν το βιβλίο κυκλοφόρησε, ο Paul και η Linda McCartney το έσκισαν σελίδα προς σελίδα και το πέταξαν στο τζάκι.

Το δίδυμο Brown και Gaines κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου το νέο βιβλίο All You Need Is Love: The Beatles in Their Own Words, το οποίο εκτός των άλλων περιγράφει και μια συνάντηση του Τζον Λένον με τον Μικ Τζάγκερ των Rolling Stones, η οποία και δεν πήγε όπως ίσως θα περίμεναν.

ALL YOU NEED IS LOVE.jpg

Όλα σχετίζονται με τον Allen Klein, του οποίου η συνεισφορά στα οικονομικά μεγέθη και ισορροπίες των καλλιτεχνών σε σχέση με τις δισκογραφικές εταιρείες, είναι εξέχουσας σημασίας. Ο Klein χειριζόταν τις υποθέσεις των Rolling Stones, από το 1965 έως το 1970 όταν και η δυσπιστία του Mick Jagger ήταν η αφορμή να απομακρυνθεί από το γκρουπ. Έκτοτε οι σχέσεις τους ήταν προφανώς ψυχρές. Στο ενδιάμεσο, ο Klein είχε αναλάβει τους Beatles, με εισήγηση της Yoko Ono και προφανή συμφωνία του Τζον, παρά το ότι ο Paul McCartney δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα, σύμφωνα πάντα με τον Brown.  Ο τελευταίος ζήτησε από τον Τζάγκερ να συναντηθεί με τους υπόλοιπους Beatles για να τους πει κάποια λόγια για τον Klein.

Στη συνάντηση ο Τζον Λένον έφερε μαζί του τον Allen Klein και ο Τζάγκερ ήθελε προφανώς να ανοίξει η γη να τον καταπιεί...

Το υλικό του "All You Need Is Love" αποτελείται από προσωπικές συνεντεύξεις με τον Paul McCartney, τη Yoko Ono, τον George Harrison, τον Ringo Starr, τις οικογένειές τους, τους φίλους και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες τους, που διεξήχθησαν από τον Peter Brown και τον συγγραφέα Steven Gaines το 1980-1981, κατά τη δημιουργία του προηγούμενου βιβλίου τους "The Love You Make". Το τελευταίο ήταν για τέσσερις μήνες στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times, το 1983,  παραμένει η βιογραφία με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως για το συγκρότημα.

Tags