H St. Vincent πιστεύει ότι γίνεται κατάχρηση στις διασκευές του “Hallelujah”

Έχει βαρεθεί τους τραγουδιστές να διασκευάζουν το «Hallelujah» του Leonard Cohen ενώ αφαιρούν το αρχικό του νόημα. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του BBC, χαρακτήρισε τέτοιες διασκευές «το χειρότερο πράγμα στον κόσμο».

Μιλώντας στην οικοδέσποινα Jo Gavay, η καλλιτέχνιδα που γεννήθηκε ως Annie Clark επαίνεσε το "Hallelujah" ως "απόλυτο αριστούργημα" και αναφέρθηκε στο πώς χρειάστηκαν πολλά χρόνια στον Cohen για να γράψει το τραγούδι.

«Τότε ξέρετε πώς για ένα χρονικό διάστημα έγινε ένα τραγούδι που ο κόσμος θα ήθελε να διασκευάσει στο American Idol; Ο κόσμος θα το τραγουδούσε στο American Idol και θα ήταν σαν [μιμείται τον τόνο της φωνής], «Haaalelujah! Halleluuuujah!» Και είναι απλώς το χειρότερο πράγμα στον κόσμο. Όπως, είναι το χειρότερο πράγμα στον κόσμο».

 

Ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Κοέν για το άλμπουμ του, Various Positions, το 1984, το "Hallelujah" έχει διασκευασθεί εκατοντάδες φορές και εμφανίστηκε σε soundtrack ταινιών και τηλεόρασης πριν γίνει βασικό στοιχείο των τηλεοπτικών διαγωνισμών ταλέντων.

Video Url

 

Η πρώτη διασκευή που ενίσχυσε τη δημοτικότητά του ήταν η ηχογράφηση του John Cale το 1991 για ένα άλμπουμ αφιέρωμα, το οποίο έφτασε στο κοινό αφού εμφανίστηκε στο Shrek του 2001.

Video Url

 

Η εκδοχή του Cale ενέπνευσε επίσης ίσως την πιο αναγνωρισμένη διασκευή του "Hallelujah", που ηχογράφησε ο Jeff Buckley για το άλμπουμ του το 1994, Grace.

Video Url

 

Ενώ η Clark σαφώς δεν μιλούσε για τις εκδόσεις του Cale και του Buckley του "Hallelujah", αξίζει να σημειωθεί ότι η διασκευή του Buckley έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard Hot Digital Songs chart το 2008 μετά την ερμηνεία του από τον Jason Castro όπως το μαντέψατε. … στο American Idol.