Apocalyptica : Έρχεται το "Plays Metallica by Four Cellos" Pt. II

Apocalyptica
Πηγή : Wikimedia Commons

Guest εμφάνιση στο δίσκο πρόκειται να πραγματοποιήσει ο μπασίστας των Metallica, Robert Trujillo

Πρόσφατα το ορχηστρικό συγκρότημα ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει το ταξίδι στον κόσμο των Metallica, που ξεκίνησε το 1996. Τότε οι Φινλανδοί Apocalyptica έκαναν τεράστια αίσθηση στη μουσική σκηνή, όταν με τέσσερα τσέλο διασκεύασαν μια σειρά από αγαπημένα τραγούδια των metal πρωτοπόρων. 28 χρόνια και 9 studio albums αργότερα, επανέρχονται στις ρίζες τους έχοντας και τη συμμετοχή έκπληξη του Robert Trujillo, μακροβιότερου πλέον μπασίστα των Metallica.

Ο Trujillo θα συμμετέχει στη διασκευή του θρυλικού "The Four Horsemen" από το ντεμπούτο των Metallica "Kill'em All" το οποίο κυκλοφόρησε το 1983 από την Megaforce Records. Η επιλογή του τραγουδιού έρχεται μαζί με άλλες εκπλήξεις σε ένα πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερο tracklist, από τραγούδια τα οποία αποφάσισαν οι Apocalyptica να διασκευάσουν αυτή τη φορά.

Μιλώντας για τη συμμετοχή του Trujillo, ο βασικός τσελίστας του σχήματος Perttu Kivilaakso δήλωσε στο podcast "Dj Force X" τα εξής :

"Είχαμε πάντα μια υπέροχη σχέση με τους Metallica. Μας υποστήριζαν πάντοτε πάρα πολύ, αλλά παρόλα αυτά τους πλησιάσαμε και αυτή τη φορά για να τους ρωτήσουμε εάν συμφωνούσαν, αν θα ήταν καλό για αυτούς αν κάνουμε ένα τέτοιο άλμπουμ. Και μέσα από αυτές τις συζητήσεις, τελικά o Robert προσφέρθηκε να παίξει κάτι για εμάς. Και αυτό είναι κάτι τεράστιο, εκπληκτικό φυσικά, να σου φέρονται έτσι. Και πραγματικά δείχνει σεβασμό και από την πλευρά τους. Και είμαστε πολύ, πολύ ευγνώμονες γι 'αυτό."

Το tracklist του "Plays Metallica Vol. 2" είναι το εξής :

01. Ride The Lightning
02. St Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (featuring Robert Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One
10. One (Instrumental)