Nick Cave : "Η woke κουλτούρα δεν έχει ούτε έλεος ούτε συγχώρεση"

Wikimedia Commons / Amelia Troubridge

Παρότι υπέρμαχος της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο διάσημος τραγουδοποιός δε συμφωνεί πάντοτε με τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για αυτό το σκοπό

Για όλους και για όλα μίλησε στην εφημερίδα The Guardian ο Nick Cave, επικρίνοντας μεταξύ άλλων το κίνημα της woke culture για κάποιες από τις μεθόδους του. Αναπτύσσοντας την επιχειρηματολογία του, ο Cave αρνήθηκε ότι έχει ψηφίσει το κόμμα των Συντηρητικών στη Βρετανία, ωστόσο δήλωσε πως : "Ο συντηρητισμός είναι μια δύσκολη λέξη για να μιλήσει κανείς σχετικά στη Βρετανία, γιατί ο κόσμος σκέφτεται αμέσως τους Torries. Ωστόσο πιστεύω πως αν δεν ταυτίζεσαι απαραίτητα με το κόμμα, δηλαδή είσαι "small-c conservative", έχεις μια θεμελιώδη κατανόηση της απώλειας, του ότι είναι εύκολο να καταρρίψεις κάτι αλλά εξαιρετικά δύσκολο να το ξαναχτίσεις".

Το 2019 ο Cave μίλησε ανοιχτά για την woke κουλτούρα, λέγοντας πως τον ενοχλεί η "έλλειψη ταπεινοφροσύνης" της. Έχοντας κατηγορηθεί ως "anti-woke", διευκρίνισε αυτές τις παλιές δηλώσεις στον Guardian λέγοντας πως δε συμφωνεί με τις μεθόδους του "cancelling" και του "shutting down"

«Υπάρχει έλλειψη ελέους, έλλειψη συγχώρεσης. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με βασικά μου πνευματικά πιστεύω, όσο τίποτα. Άρα είναι δύσκολο. Το πρόβλημα με τη σωστή εφαρμογή αυτής της λέξης είναι ότι κατέστησε αδύνατη τη συζήτηση, χωρίς τη συμμετοχή μαζί με ένα σωρό παλαβούς που έχουν πρόβλημά με αυτήν».

Μεταξύ άλλων, στις 30 Αυγούστου του τρέχοντος έτους οι Nick Cave & The Bad Seeds θα κυκλοφορήσουν το νέο, 18ο συνολικά studio album τους με τίτλο "Wild God". Ο Cave το έχει χαρακτηρίσει ως "ένα περίπλοκο δίσκο, αλλά επίσης βαθιά και χαρούμενα μεταδοτικό". Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιοδεία η οποία θα περιλαμβάνει τους εξής σταθμούς :

Σεπτέμβριος
24 – Oberhausen, Germany – Rudolf Weber ARENA
26 – Amsterdam, Netherlands – Ziggo Dome
29 – Berlin, Germany – Uber Arena

Οκτώβριος
2 – Oslo, Norway – Oslo Spektrum
3 – Stockholm, Sweden – Hovet
5 – Copenhagen, Denmark – Royal Arena
8 – Hamburg, Germany – Barclays Arena
10 – Lodz, Poland – Atlas Arena
11 – Krakow, Poland – TAURON Arena
13 – Budapest, Hungary – Papp László Sportaréna
15 – Zagreb, Croatia – Arena Zagreb
17 – Prague, Czechia – O2 arena
18 – Munich, Germany – Olympiahalle
20 – Milan, Italy – Milan Forum
22 – Zurich, Switzerland – Hallenstadion
24 – Barcelona, Spain – Palau Sant Jordi
25 – Madrid, Spain – WiZink Center
27 – Lisbon, Portugal – MEO Arena
30 – Antwerp, Belgium Sportpaleis

Νοέμβριος
2 – Leeds, UK – first direct arena
3 – Glasgow, UK – OVO Hydro
5 – Manchester, UK – AO Arena
6 – Cardiff, UK – Utilita Arena
8 – London, UK – The O2
12 – Dublin, Ireland – 3Arena
15 – Birmingham, UK – Resorts World Arena
17 – Paris, France – Accor Arena  

 

 

Tags