Roger Daltrey / The Who : "Ετοιμάζομαι να "την κάνω""

Instagram @officialthewho

O frontman των The Who αναγνωρίζει τη θνησιμότητα του, λίγο καιρό μετά τα 80α του γενέθλια

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Roger Daltrey στους Αγγλικούς Times, όπου μίλησε για τη μουσική του καριέρα, αλλά και για την απόφαση του να παραιτηθεί από τη θέση του επιμελητή των συναυλιών του Teenage Cancer Trust (TCT). Το TCT προσφέρει φροντίδα και υποστήριξη, σχεδιασμένη από, για, και με τους νέους ανθρώπους που πάσχουν από την επάρατη νόσο. Το ίδρυμα απασχολεί εξειδικευμένους εργαζομένους και νοσηλευτές, έτσι ώστε αυτοί οι νέοι να έχουν το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις που χρειάζονται για τις θεραπείες τους. Ο Daltrey δήλωσε χαρακτηριστικά :

"Πρέπει να είμαι ρεαλιστής. Ετοιμάζομαι να "την κάνω". Το μέσο προσδόκιμο ζωής είναι 83 και με λίγη τύχη θα τα καταφέρω, αλλά χρειαζόμαστε κάποιον άλλο να οδηγήσει τα πράγματα από εδώ και πέρα". Ενώ συνέχισε λέγοντας : "Πραγματικά, όντας ανάμεσα σε αυτούς τους νέους σήμερα αναρωτιέμαι τι στο διάολο κάνω ακόμα εδώ; Όλοι εμείς οι παλιοσειρές, είμαστε απλά πάνω στο δρόμο τους έτσι δεν είναι;"

Πριν από την παραίτηση του ο Roger Daltrey άφησε για άλλη μια φορά το στίγμα του στο ίδρυμα, καθώς πριν από λίγες ημέρες μοιράστηκε τη σκηνή με τους Robert Plant (Led Zeppelin) και Eddie Vedder (Pearl Jam) για μια διασκευή του Baba O'Riley των The Who. Μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα εδώ :

Ο Daltrey, μαζί με τον Pete Townshend (κιθάρα), John Entwistle (μπάσο) και Keith Moon (τύμπανα), αποτελούν την κλασική σύνθεση των The Who που μεγαλούργησε από το 1964 έως το 1978. Τα παρακάτω albums είναι απαραίτητα σε κάθε ενημερωμένη rock δισκοθήκη:

My Generation (1965)
A Quick One (1966)
The Who Sell Out (1967)
Tommy (1969)
Who's Next (1971)
Quadrophenia (1973)
The Who by Numbers (1975)
Who Are You (1978)