moby - 'dark days' ft. Lady Blackbird

Από το άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει 14 Ιουνίου 'always centered at night'

Ο Moby έχει μια πολυάσχολη χρονιά μπροστά του, με ένα νέο άλμπουμ και μια περιοδεία για τον εορτασμό της 25ης επετείου του κλασικού άλμπουμ του 1999, Play .

Η περιοδεία αυτή τη στιγμή είναι λίγες μόνο ημερομηνίες Σεπτεμβρίου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. «Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που έκανα περιοδεία, αλλά κάποιος μου υπενθύμισε ότι το 2024 είναι η 25η επέτειος από την κυκλοφορία του Play , οπότε φαινόταν ότι ίσως να μην ήταν η χειρότερη ιδέα να κάνουμε μια σύντομη ευρωπαϊκή περιοδεία για να τιμήσουμε και να γιορτάσουμε. », λέει ο Μόμπι.

«Το σόου θα περιλαμβάνει γνωστά τραγούδια από το Play , αλλά και πολλά αγαπημένα του κοινού, όπως «Extreme Ways», «We Are All Made Of Stars», «When It's Cold I'd Like to Die» και ακόμη και μερικά παλιά rave bangers όπως "Feeling So Real" και "Go". Αυτό που κάνει την περιοδεία πιο συναρπαστική για μένα είναι ότι δεν θα πληρωθώ. Το 100% των κερδών μου από την περιοδεία θα πάει σε ευρωπαϊκές οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων». 

Όσο για το νέο άλμπουμ, τιτλοφορείται πάντα στο κέντρο της νύχτας και θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιουνίου μέσω της Mute. Και τα 13 τραγούδια είναι συνεργασίες με διαφορετικούς καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων των serpentwithfeet, Lady Blackbird, José James , του αείμνηστου Benjamin Zephaniah και άλλων.

«Τα τελευταία 30 χρόνια, έχω δουλέψει με καταπληκτικούς τραγουδιστές – όλους από τον David Bowie μέχρι τον Freddie Mercury, τον Gregory Porter μέχρι την Jill Scott», λέει ο Moby. "Το "Always Centered At Night" συνεχίζει την αγάπη μου για συνεργασίες, αλλά έχει ως επίκεντρο τη συνεργασία με καταπληκτικούς τραγουδιστές που μπορεί να μην είναι τόσο γνωστοί όσο ο David Bowie και ο Gregory Porter."

Το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ είναι το "dark days" στο οποίο συμμετέχει η Lady Blackbird. «Άκουσα για πρώτη φορά τη Lady Blackbird να τραγουδά πριν από μερικά χρόνια και ερωτεύτηκα τη φωνή της, λέει ο Moby. «Μετακίνησα τον ουρανό και τη γη για να προσπαθήσω να συνεργαστώ μαζί της».

Video Url