Morrissey: 8 μπάντες που ο τραγουδιστής έχει παρεξηγηθεί, ή απλά δε χωνεύει

Morrissey συνεχίζει με εμφανίσεις σε Αμερική

Morrissey : 40 χρόνια γκρίνια και αντιπάθειες 

Ένα μικρό μέρος του καλλιτεχνικού κόσμου με το οποίο ο τραγουδιστής έχει παρεξηγηθεί, ή απλά δεν χωνεύει.

Εκκεντρικός, γκρινιάρης, εριστικός, μα πάνω απ' όλα εξαιρετικά ταλαντούχος και μία από τις πλέον σημαντικές μορφές του αγγλικού πενταγράμμου. Έχοντας γράψει ιστορία με τους The Smiths, αλλά και με αξιοσημείωτη προσωπική καριέρα, ο Morrissey συνεχίζει πολλά χρόνια μετά να βρίσκεται κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, όχι πάντα για τους πλέον κατάλληλους λόγους. 

Όπως ο Robert Smith των The Cure εξέφρασε κάποτε την απέχθεια του για τον Morrissey, ήρθε να δούμε ποια συγκροτήματα και καλλιτέχνες δεν αντέχει ο ερμηνευτής των "How soon is now", "The Queen is dead", "There is a light that never goes out" και πολλών άλλων επιτυχιών :

Michael Bublé : Κατά δήλωση του Morrissey : «Ένα φλογερό πνεύμα είναι σημαντικό να υπάρχει. Χωρίς αυτό, γίνεσαι Michael Bublé. Διάσημος αλλά κούφιος». Ο δε Bublé Ιταλο-Καναδός τραγουδιστής απάντησε "Δεν στενοχωρήθηκα όταν το έμαθα. Ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος που ήξερε το όνομά μου. Ο Morrissey με αναγνωρίζει. Είναι τόσο cool όλο αυτό."

David Bowie : Παρά το γεγονός ότι κάποτε μοιράζονταν φιλία και σεβασμό, η σχέση των δύο επιδεινώθηκε όταν ο Morrissey κλήθηκε να συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία του Bowie ως "ειδικός καλεσμένος". Το 2004, ο Morrissey είπε για τον παλιό του φίλο ότι "του λείπει η αυθεντικότητα"...

Kylie Minogue : Γνωστός για τη "συμπάθεια" του προς τη μοναρχία, ο Morrissey κορόϊδεψε εμφατικά το γεγονός ότι η Minogue τιμήθηκε με το Order of the British Empire, το 2008. «Είμαι σίγουρος ότι θα συμφωνήσετε ότι το κέρδισε πραγματικά»

Kate Bush : O Morrissey αγαπούσε την τέχνη της γραφής επιστολών. Σε μια από αυτές, άσκησε απαξιωτική κριτική στις μουσικές προτιμήσεις μιας από τις φίλες του και δεν συγκρατήθηκε στην κριτική του για την Bush. "Σας αρέσει πραγματικά η Kate Bush; Δεν είμαι σοκαρισμένος. Το πιο συμπληρωματικό πράγμα που θα μπορούσα να πω γι 'αυτήν είναι ότι είναι ανυπόφορη".

Elton John : Με τα ίδια τα λόγια του καλλιτέχνη:
«Πάντα βγαίνει στο προσκήνιο, μοιράζοντας τις προσωπικές του υποθέσεις. Κανείς δεν ενδιαφέρεται. Θα έπρεπε να εξαφανιστεί».
«Θέλω το κεφάλι του Elton John… που θα ήταν η μοναδική περίπτωση όπου το σερβίρισμα κρέατος δεν θα ισοδυναμούσε στο φόνο».

Madonna : Σε μια απόπειρα να πικάρει τη βασίλισσα της pop, ο Morrissey θα πει χαρακτηριστικά :
"Η Edith Piaf είχε ύψος επτά ίντσες, φορούσε πάντα ένα σεμνό μαύρο φόρεμα και τραγουδούσε χωρίς σκηνικά ή φώτα. Η φωνή της βρυχόταν πάνω από τον άνεμο. Θα ήθελα να δω τη Madonna να επιχειρεί κάτι ανάλογο."

Paul McCartney : Του έχει αποδώσει το προσωνύμιο «Paul McCartload», λόγω των στενών του σχέσεων με τη βασιλική οικογένεια. Συγκεκριμένα θα πει : «Αν νοιαζόταν με πάθος για τα ζώα, θα επέστρεφε την αναγόρευση του σε ιππότη (Sir)»

Robert Smith (The Cure) : Λίγο μετά την κυκλοφορία του θρυλικού άλμπουμ των The Cure «Disintegration», ο Morrissey εξέφρασε την απέχθεια του για το δίσκο, χαρακτηρίζοντας τον ως «εντελώς αηδιαστικό» και λέγοντας ότι το συγκρότημα του Smith δίνει νέο βάθος στη λέξη βρωμιά. Πολλά χρόνια αργότερα θα μετανιώσει για τα λεγόμενα του, λέγοντας απολογούμενος : «Έκανα μερικά φρικτά σχόλια για αυτόν πριν από 35 χρόνια… αλλά δεν τα εννοούσα πραγματικά».