Taylor Swift : Ξεπέρασε μέχρι και τον Michael Jackson!

Wikimedia Commons / Eva Rinaldi

Η ταινία για την περιοδεία της "Eras Tour" έγινε η μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία όλων των εποχών.

Το concert film για την Eras Tour της Taylor Swift είναι πλέον το υψηλότερο σε εισπράξεις, ξεπερνώντας το "This is it" του Michael Jackson, από το 2009. Με τον όρο concert film συνηθίζουμε να αποκαλούμε ταινίες που αναπαριστούν μία συναυλία από την οπτική γωνία ενός θεατή, με το αντίστοιχο backstory κλπ. Τα συνολικά έσοδα της του "Eras Tour" film ανέρχονται πλέον σε 261,6 δολάρια παγκοσμίως, ενώ την περασμένη βδομάδα η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Κίνα με απολογισμό μέχρι τώρα 8,7 εκατομμύρια δολάρια! Το This is it είχε φτάσει μέχρι τα 261,2 εκατομμύρια.

Τον περασμένο Οκτώβριο όταν και κυκλοφόρησε το film, 92,8 εκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική και 30,7 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Ξεπέρασε άμεσα το «Justin Bieber: Never Say Never» του 2011, το οποίο είχε κέρδισε 73 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο ίδιο χρονικό διάστημα. Επρόκειτο για το δεύτερο καλύτερο ντεμπούτο στο box office ύστερα από το Joker του 2019. Για τη διανομή, η Swift συνεργάστηκε με την AMC Theatres, τη μεγαλύτερη αλυσίδα κινηματογράφου στον κόσμο, κάτι που της επέτρεψε ως παραγωγό να αποκομίσει περίπου το 57% των πωλήσεων εισιτηρίων, ενώ οι κινηματογράφοι κράτησαν τα υπόλοιπα έσοδα και η AMC αποκόμισε ένα σχετικά μικρό κόστος διανομής. Η ταινία προβλήθηκε σε 3.855 αίθουσες σε όλες τις ΗΠΑ και τον Καναδά και σε 4.527 χώρους διεθνώς.

Η Swift-Mania ανά την υφήλιο δε δείχνει σημάδια κόπωσης, ενώ στις 7 Φεβρουαρίου ξεκινάει μία σειρά συναυλιών στο Tokyo Dome στην Ιαπωνία. Η Taylor Swift θα περιοδεύσει ανά τον κόσμο καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ολοκληρώνοντας την τουρνέ της στο Vancouver του Καναδά, στις 8 Δεκεμβρίου του 2024. 

Δείτε το trailer του film εδώ :