Δισκοθήκη: Robert Palmer έφυγε νωρίς, ερμήνευε τα πάντα

Κάθε μέρα ο Κώστας Ζουγρής επιλέγει και προτείνει στο Από τις 4 στις 5 τα άλμπουμ που ξεχωρίζει από κάποιο σημαντικό όνομα από τον χώρο της δισκογραφίας μαζί με ένα σύντομο βιογραφικό από το διαδίκτυο

 

Ο Robert Allen Palmer (19 Ιανουαρίου 1949 – 26 Σεπτεμβρίου 2003) ήταν Άγγλος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, μουσικός και παραγωγός δίσκων. Ήταν γνωστός για τη δυνατή, ψυχρή φωνή του και την αριστουργική του κομψότητα και για τις στιλιστικές του εξερευνήσεις, που συνδυάζουν soul, funk, jazz, rock, pop, reggae και blues. Ενώ η «σταδιοδρομία τεσσάρων δεκαετιών του ενσωμάτωσε κάθε είδος μουσικής», ο Πάλμερ είναι περισσότερο γνωστός «για το κλασικό ροκ σόουλ, «Addicted to Love» και το συνοδευτικό του βίντεο, το οποίο ήρθε να επισημοποιήσει τη γοητεία και τις υπερβολές της δεκαετίας του 1980. 

Video Url

 

Έχοντας ξεκινήσει στη μουσική βιομηχανία τη δεκαετία του 1960,  με τους Vinegar Joe, βρήκε επιτυχία στη δεκαετία του 1980, τόσο στη σόλο καριέρα του όσο και με τους Power Station, σημειώνοντας Top 10 επιτυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρία από τα επιτυχημένα σινγκλ του, συμπεριλαμβανομένου του "Addicted to Love", περιείχαν μουσικά βίντεο σκηνοθετημένα από τον Βρετανό φωτογράφο μόδας Terence Donovan.

Ο Πάλμερ έλαβε μια σειρά από βραβεία κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Grammy για την Καλύτερη Ανδρική Ροκ Φωνητική Ερμηνεία και ένα Βραβείο MTV Video Music Award. Ήταν επίσης υποψήφιος από το Βραβείο Brit για τον Καλύτερο Βρετανικό Άνδρα Σόλο Καλλιτέχνη. Πέθανε σε ηλικία 54 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή.

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url

 

Video Url