Η HMV άνοιξε ξανά το ιστορικό της κατάστημα στην Oxford Street μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας

© Instagram / hmvinstagram

Η μουσική αλυσίδα HMV άνοιξε ξανά το ιστορικό της κατάστημα στην Oxford Street του Λονδίνου μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, γιορτάζοντας την αναβίωση των πωλήσεων μουσικής σε φυσική μορφή, συμπεριλαμβανομένων των CD.

Video Url

Ο ιδιοκτήτης Doug Putman, ο οποίος είναι πίσω από την ανάκαμψη της HMV στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι ήταν μια «μεγάλη στιγμή να μπορέσουμε να καλωσορίσουμε πίσω τους πελάτες στο πρώτο μας κατάστημα», το οποίο άνοιξε το 1921 από τον Βρετανό συνθέτη, Sir Edward Elgar.

Το μαγαζί έχει φιλοξενήσει μια σειρά από βρετανικά συγκροτήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας συναυλίας στην ταράτσα του κτιρίου από τους Blur το 1995 και της χριστουγεννιάτικης εμφάνισης των Spice Girls την επόμενη χρονιά.
Έκλεισε το 2019 λόγω διοικητικών προβλημάτων και έμεινε για χρόνια άδειο, με ένα σύντομο διάστημα που λειτούργησε ως αμερικανικό ζαχαροπλαστείο, προτού η εταιρία συμφωνήσει τελικά να κάνει την μεγάλη επιστροφή.

Στα εγκαίνια της προηγούμενης Παρασκευής, έδωσαν το παρόν καλλιτέχνες όπως η Νοτιοαφρικανή τραγουδίστρια Baby Queen και τα συγκροτήματα Hard-Fi, The Reytons και Madness.

Video Url

 

Ο Putman είπε στην Guardian ότι η HMV, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει περισσότερα από 100 καταστήματα σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει δει αύξηση στις συνολικές πωλήσεις φέτος και ειδικά στα CD για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από μια δεκαετία.

Ελπίζει ότι το κατάστημα της Oxford Street μπορεί να προσελκύσει «πλήθος που θα κλείσει ξανά τους δρόμους» με ζωντανές εκδηλώσεις. Ο επιχειρηματίας, ο οποίος διευθύνει επίσης την καναδική εταιρεία λιανικής Sunrise Records, παρενέβη για να αγοράσει την HMV το 2019 μετά την κατάρρευση της επιχείρησης.

Τον Απρίλιο, η HMV επιβεβαίωσε ότι είχε υπογράψει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου για να επιστρέψει στην Oxford Street, καθώς η εταιρεία πιστεύει ότι ο κόσμος θα συνεχίσει να ψωνίζει στους δρόμους και ότι θα αναβιώσει η αγορά του Λονδίνου, η οποία μαστίζεται από άδεια καταστήματα και αμερικανικά ζαχαροπλαστεία.

«Πιστεύουμε ότι η επιστροφή μας δείχνει τη θετική κατεύθυνση που πάνε τα πράγματα εδώ», είπε ο Putman. «Δεν υπάρχει πρόβλημα με κανά-δυο καταστήματα με γλυκά, αλλά οι άνθρωποι δεν χρειάζονται δεκάδες από αυτά. Θέλουν επίσης να δουν ένα HMV ή ένα Waterstones. Ένα μαγαζί δεν πρόκειται να το αλλάξει αυτό, αλλά είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Το Ikea έρχεται τον επόμενο χρόνο και ελπίζουμε ότι όλο και περισσότεροι λιανοπωλητές θα έρθουν, καθώς είναι ένας εμβληματικός δρόμος».

Ο Sam Foyle, από τον όμιλο ακινήτων Savills, είπε ότι 23 καταστήματα ζαχαρωτών και αναμνηστικών αφαιρέθηκαν από την Oxford Street τον περασμένο χρόνο, βοηθώντας να «εμπνεύσει νέα ζωή» στη λεωφόρο. «Ακόμα 10 προβλέπεται να φύγουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες», είπε ο Foyle.

Η HMV είπε ότι το κατάστημα θα είναι το μεγαλύτερο στο Λονδίνο όσων αφορά στην ψυχαγωγία και αναμένεται να φιλοξενήσει εμφανίσεις και υπογραφές από διάσημους μουσικούς σε έναν ειδικά διαμορφωμένο όροφο. Θα διαθέτει περίπου 20.000 άλμπουμ βινυλίου και CD, πάνω από 8.000 Blu-ray και DVD, καθώς και προϊόντα μουσικής τεχνολογίας.