Ο Peter Gabriel βγάζει το νέο του τραγούδι - This Is Home

Ο Peter Gabriel μοιράστηκε το νέο του τραγούδι, "This Is Home". Είναι το τελευταίο σινγκλ από το επερχόμενο νέο άλμπουμ του Gabriel, i/o , το οποίο θα είναι το πρώτο του άλμπουμ με πρωτότυπα τραγούδια εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια. Η ακριβής ημερομηνία κυκλοφορίας του άλμπουμ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. 

Ο Gabriel το αποκαλεί «ένα τραγούδι αγάπης» και είπε επίσης το εξής για το «This Is Home» σε μια δήλωση: «Ξεκίνησε με έμπνευση από μερικά από τα υπέροχα τμήματα ρυθμού Tamla Motown, έτσι προσπαθούμε να το αναδημιουργήσουμε με σύγχρονο τρόπο. , με το ντέφι και τα χειροκροτήματα. Το groove που μου αρέσει πολύ, ο Tony Levin κάνει εξαιρετικό μπάσο εκεί.

«Έκανα ένα ασυνήθιστο πράγμα για μένα, καθώς προσπάθησα να κάνω αυτό το πράγμα χαμηλής / υψηλής φωνής, ώστε να έχετε αυτή τη σχεδόν συνομιλητική φωνή στην αρχή και το δεύτερο μέρος είναι μια υψηλότερη, πιο συναισθηματική φωνή. Σκέφτηκα ότι θα ήταν τόσο οικείο όσο και συγκινητικό να τα βάλω δίπλα-δίπλα».

Ο Gabriel αρχικά δούλεψε με τον DJ/παραγωγό Skrillex που δεν εμφανίζεται στο τελευταίο κομμάτι. Εξηγεί: «Είχα μια κλήση από τον Skrillex, ο οποίος είναι ένας πολύ ταλαντούχος μουσικός, και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον να δω τι είχε στο μυαλό του, έτσι ήρθε στο στούντιο του σπιτιού μου και καθίσαμε και μιλήσαμε και προσπαθήσαμε να evolve bits and κομμάτια και ήταν κυρίως για αυτό το τραγούδι.

Προσπαθούσε να με ενθαρρύνει να γράψω ένα τραγούδι για το να μείνω ξύπνιος όλη τη νύχτα σε ένα νυχτερινό κέντρο κάτι τέτοιο, αλλά αυτή δεν είναι πραγματικά η ζωή μου, οπότε το έκανα περισσότερο για την οικογένεια και το σπίτι και μου αρέσει. Αν και πήγαμε το τραγούδι προς αυτή την άλλη κατεύθυνση, ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία, και νομίζω ότι είναι καλό για μένα να με οδηγούν έξω από την κανονική ζώνη άνεσής μου μερικές φορές.»

Το "This Is Home" περιλαμβάνει επίσης τη σουηδική ανδρική χορωδία Orphei Drängar και μια ορχηστρική διασκευή από τον John Metcalfe. 

Για κάθε single από το άλμπουμ, ο Gabriel συνεργάζεται με διαφορετικό καλλιτέχνη για να κάνει το εξώφυλλο. Ο David Moreno και το έργο του "Conexión de catedral II" αποτελούν το μοναδικό εξώφυλλο για το "This Is Home".

Το τελευταίο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Gabriel με πρωτότυπα υλικά ήταν το 2002, το Up , αν και το 2010 κυκλοφόρησε το άλμπουμ με τα εξώφυλλα Scratch My Back και το 2011 κυκλοφόρησε το New Blood , το οποίο περιλάμβανε ορχηστρικές επανηχογραφήσεις τραγουδιών από όλη την καριέρα του .

Η τελευταία πλήρης περιοδεία του ήταν η Back to Front Tour του 2014 , η οποία γιόρταζε το κλασικό άλμπουμ του 1986 So.

Video Url