Ο Oliver Anthony με δακρυσμένα μάτια διευκρινίζει την πολιτική του θέση στο νέο του δεκάλεπτο βίντεο

Ο Oliver Anthony (πραγματικό όνομα Christopher Anthony Lunsford), ο τραγουδιστής πίσω από την φετινή Νο.1 country-folk επιτυχία «Rich Men North of Richmond», έστειλε με δακρυσμένα μάτια ένα μήνυμα στους θαυμαστές του, μέσω ενός βίντεο διάρκειας 10 λεπτών που αναρτήθηκε στο YouTube.

Στο βίντεο, ο Anthony μίλησε για το γεγονός ότι το viral τραγούδι του έγινε αντικείμενο συζήτησης στο πρώτο ντιμπέιτ του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις αμερικάνικες προεδρικές εκλογές του 2024 την προηγούμενη Τετάρτη. 

«Είναι λυπηρό να βλέπεις ανθρώπους της συντηρητικής παράταξης να προσπαθούν να ταυτιστούν μαζί μου, λες και είμαι ένας από αυτούς», είπε ο Anthony. «Είναι λυπηρό να βλέπεις ορισμένους μουσικούς και πολιτικούς να συμπεριφέρονται σαν να είμαστε φίλοι και να συμπεριφέρονται σαν να δίνουμε τον ίδιο αγώνα, σαν να προσπαθούμε να παρουσιάσουμε το ίδιο μήνυμα».

Συνέχισε λέγοντας, «Ήταν αστείο να βλέπω το τραγούδι μου στο προεδρικό ντιμπέιτ, διότι έγραψα αυτό το τραγούδι για αυτούς ακριβώς τους ανθρώπους. Αυτό το τραγούδι δεν έχει καμία σχέση με τον Joe Biden - είναι πολύ μεγαλύτερο από τον Joe Biden».

Ο Anthony συνέχισε τονίζοντας ότι το «Rich Men North of Richmond» αφορά τους ανθρώπους και όχι την πολιτική. «Είναι δύσκολο να περάσεις ένα μήνυμα για την πολιτική σου ιδεολογία ή την πίστη σου για τον κόσμο μέσα σε τρία λεπτά. Μισώ να βλέπω αυτό το τραγούδι να μετατρέπεται σε όπλο. Βλέπω τους δεξιούς να προσπαθούν να με χαρακτηρίσουν ως έναν δικό τους και βλέπω τους αριστερούς να προσπαθούν να με δυσφημήσουν, υποθέτω ως αντίποινα. Αυτό πρέπει να σταματήσει».

Σημείωσε ότι οι άνθρωποι που ανταποκρίθηκαν στο τραγούδι δεν είναι συντηρητικοί άνθρωποι ή ακόμα και απαραίτητα Αμερικανοί. «Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο να έχει τόσο θετική ανταπόκριση από μια τόσο διαφορετική ομάδα ανθρώπων και νομίζω ότι τρομάζει τους ανθρώπους στους οποίους αναφέρομαι», είπε ο Anthony. «Έκαναν ό,τι μπορούσαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες για να με κάνουν να φανώ σαν ανόητος, να διαστρεβλώσουν τα λόγια μου και να με βάλουν σε έναν πολιτικό κουτάκι».

Ο τραγουδιστής-τραγουδοποιός από την Βιρτζίνια πρόσθεσε ότι εργάζεται σε «πολλά» νέα τραγούδια, αλλά δεν ξέρει πώς θα διαμορφωθεί η μουσική του καριέρα. «Δεν ξέρω πόσες παραστάσεις και περιοδείες θα κάνω», είπε. «Αλλά, θα μείνω πιστός στον λόγο μου. Θα γράψω, θα παράγω και θα διανείμω αυθεντική μουσική που αντιπροσωπεύει τους ανθρώπους και όχι την πολιτική». Ο Anthony ξεκαθάρισε ότι έχει ήδη απορρίψει προσφορές πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και δεν βιάζεται να υπογράψει οποιοδήποτε συμβόλαιο.

Προς το τέλος του βίντεο, ο Anthony άρχισε να κλαίει λέγοντας: «Δεν ξέρω πώς θα είναι αυτή η χώρα σε 10 ή 20 χρόνια αν τα πράγματα δεν αλλάξουν. Δεν ξέρω πώς θα μοιάζει αυτός ο κόσμος. Κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό. Έχουν πεθάνει πάρα πολλοί άνθρωποι. Υπήρξαν πάρα πολλοί άνθρωποι που θυσίασαν όλα όσα είχαν. Οι άνθρωποι πεθαίνουν πριν καν γίνουν 18. Απλώς για να καθόμαστε όλοι εδώ και να κάνουμε βλακείες. Αυτό θέλω να σταματήσει. Και θα κάνω ό,τι μπορώ για να το επηρεάσω, με κάθε κόστος».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Anthony έγραψε ιστορία στο Billboard Hot 100 ως ο πρώτος καλλιτέχνης που έφτασε στο Νο.1 χωρίς προηγούμενη παρουσία στα τσαρτ σε οποιαδήποτε μορφή.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο του Anthony.

 

Video Url