Τι σχέση έχει ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi με ένα απολίθωμα εκατομμυρίων ετών;

Instagram @tonyiommi

«Αυτό πρέπει να είναι το πιο περίεργο πράγμα που έχει πάρει ποτέ το όνομά μου».

Ο κιθαρίστας των Black Sabbath, Tony Iommi, παρέλαβε ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, ενός προϊστορικού απολιθώματος που πήρε το όνομά του. Το 2021, ο παλαιοντολόγος και fan του heavy metal, Mats Eriksson ανακάλυψε ένα απολίθωμα 469 εκατομμυρίων ετών ενός θαλάσσιου σπονδυλωτού που μοιάζει με χέλι, κάπου στη Ρωσία – και δεν δίστασε να ονομάσει το νέο είδος Drepanoistodus Iommii, ως φόρος τιμής προς τον αγαπημένο του κιθαρίστα.

Και αυτή την εβδομάδα ο Eriksson προσκλήθηκε στο Velvet Music Rooms στο Μπέρμιγχαμ, για να παρουσιάσει στον Iommi ένα μοντέλο του απολιθώματος σε φυσικό μέγεθος, που δημιουργήθηκε από τον γλύπτη Esben Horn.

«Ήταν πραγματικό σοκ όταν άκουσα για πρώτη φορά ότι ένα απολίθωμα πήρε το όνομά μου», πααρδέχτηκε ο Iommi. «Έχω δεχτεί αρκετά πειράγματα από τους φίλους μου σχετικά με αυτό, οι οποίοι τους αρέσει να με αποκαλούν απολίθωμα, αλλά νομίζω ότι είναι υπέροχο. Αυτό πρέπει να είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχει πάρει ποτέ το όνομά μου, αλλά είμαι πραγματικά περήφανος γι' αυτό και ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Mats και την ομάδα του».

Ο Mats Eriksson έχει επίσης δώσει σε διάφορα άλλα απολιθώματα, ονόματα από τον Lemmy, τον Alex Webster των Cannibal Corpse, τον King Diamond, τους Gojira, τους Rotting Christ, τον Ian Paice των Deep Purple και τον Tomas Haake των Meshuggah.