«SIMPLE MINDS»: Εδιναν επιπλέον τόνο, χρώμα και ομορφιά, στα ‘’καλοκαίρια’’ μας

Οι Simple Minds ξεκίνησαν το αξιοσημείωτο 45χρονο μουσικό τους ταξίδι το 1977. και το αστέρι τους ξεκίνησε σε έναν πύργο, στο Toryglen της Γλασκώβης, λάιβ.

Δημιούργησαν 20 άλμπουμ από το 1979. Απέκτησαν πέντε βρεττανικά Νο1 , ανέβηκαν στην κορυφή των τσαρτς και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, κλπ. ,μεγάλες πωλήσεις και γεμάτα στάδια σε όλον τον κόσμο. Μετά από ένα  διάλλειμα τους, επέστρεψαν το 2014 διατηρώντας δυναμική, την αγάπη του κοινού, παρά την εναντίωση του χρόνου.

Ο Jim Kerr και ο Bono υπήρξαν φίλοι , συχνά έγραφαν συστατικά μουσικής. Ισως, ο πρώτος ενέπνεε τον δεύτερο και ο δεύτερος τον προκαλούσε με τις επιτυχίες των U2.
 

Οι Simple Minds είχαν μια έμφυτη ικανότητα, ταλέντο να βγάζουν συναίσθημα ως σύνολο. Μια έντονη συναισθηματικότητα που διατήρησαν, άλλοτε με δραματική αίσθηση άλλοτε με μελωδική πολυπλοκότητα στον συνεχώς μεταβαλλόμενο ήχο τους. Τα φωνητικά του Kerr μεταπηδούσαν πανεύκολα από το ακατέργαστο Πάνκ σε μια πιο συναισθηματική απελευθέρωση, με βοήθεια από το υπόλοιπο συγκρότημα, με παραμορφώσεις και ριφ  κιθάρας από την μια, στα θολωτά φωνητικά και πολύχρωμων φυσαλίδων,  Synth Pop από την άλλη, η ταυτόχρονα.

Η τολμηρή προσέγγιση των SM στους μεταβαλλόμενους ήχους των καιρών ανέβαζε το διακύβευμα για τους άλλους..

Δεν είναι περίεργο που οι Manic Street Peachers, Primal Scream, Moby και πολλοί άλλοι,αναφέρουν τους SM ως ζωτική έμπνευση τους από τον εκτενή κατάλογο τραγουδιών SM.

Από το πενταμελές συγκρότημα ντεμπούτου, μόνο ο Jim Kerr και ο κιθαρίστας Charlie Burchill με τις καταπληκτικές κιθαριστικές παραμορφώσεις του, έχουν παραμείνει. Αποχώρησε ,Ενας τεράστιος ντράμερ ο Mel George Gaynor, (αν και έπαιζε ενδιάμεσα σε πολλά πολύ μεγάλα συγκροτήματα ), πλαισίωνε τους Simple Minds  για πάρα πολλά χρόνια, με ντεπούντο το 1982 ,Προσδίνοντας, η και διαμορφώνοντας ένα υπέροχο σύνολο προσωπικότητας ήχων, ένα απίστευτο μπίτ -ηχητικό αποτέλεσμα, απόλυτα ταιριαστός στο συγκρότημα . Οι SM πλαισιώθηκαν στην συνέχεια με πολλούς και άριστους μουσικούς, συνεχίζουν δε να ηχογραφούν . 

Στην μελωδική αρτίστικη Ιταλία αγαπούσαν πολύ & πολλοί αυτό το συγκρότημα .Γενικά η μουσική τους μας έδινε έναν επιπλέον τόνο και χρώμα στα καλοκαίρια μας.

Όταν ο Kerr δεν περιοδεύει, μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Γλασκώβης και Ταορμίνα της Σικελίας, όπου έχει δικό του ξενοδοχείο, παιδικό του όνειρο και διαμονής στον τόπο αυτόν. 

Summer (Official Audio) 

Video Url

Στην εφηβεία μας, δηλώνει ο Κερρ , ‘’είχες περισσότερες πιθανότητες να γίνεις αστροναύτης παρά γνωστός μουσικός’’ .Νοιώθει, επιμένει και δηλώνει ότι ‘’η μεγάλη τους εφηβική περιπέτεια δεν σταμάτησε ποτέ. ‘’Αυτοί είμαστε και αυτό κάνουμε,και συνεχίζουμε...είναι το μαγικό πρίσμα της μουσικής, μέσα από το οποίο προσπαθούμε να επικοινωνούμε και να κατανοούμε αυτόν τον κόσμο ‘’.
(Αξέχαστοι, στο κατάμεστο κλειστό μπάσκετ Περιστερίου το 1995, 14 Απριλίου, για όσους παρευρέθησαν).

Waterfront  (Italia)
 

Video Url

 

 

 

She Is A River

Video Url

 

 

 

 

 

Hunter And The Hunted

Video Url

 

 

 

Someone Somewhere In Summertime

Video Url

 

 

 

Stay Visible (τραγούδι του 2005, ανέβηκε και το 2015)

Video Url

 

 

 

Kiss and Fly (2009)

Video Url

 

 

 

 

Spirited Away  (2014)

Video Url

 

 

 

 

Let It All Come Down 

Video Url

 

 

 

 

Promised You a Miracle (Audio Live in the City of Angels)

Video Url

 

 

 

 

All The Things She Said  (Hydro Glasgow 2013)

Video Url

 

 

 

 

Alive And Kicking  ( Italy )

Video Url

 

 

 

 

East At Easter (Live Verona) 

Video Url

 

 

 

 

The Signal and the Noise  (2018)

Video Url

 

 

 

 

The Vision Thing (Αύγουστος 2022- Direction Of The Heart) (Live from Teatro Antico di Taormina)

Video Url

 

 

 

 

Don't You Forget About Me  (live)

Video Url