Ο Ed Sheeran λέει ότι η Taylor Swift τον εμπνέει να ασχοληθεί με την country μουσική

Instagram @teddysphotos

Ο Ed Sheeran μόλις πρόσφατα αναδείχτηκε νικητής από μια δικαστική περιπέτεια για καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και από ότι φαίνεται αναζητά μια νέα πηγή δημιουργικής έμπνευσης. Και από όλα τα είδη μουσικής, ο τραγουδιστής δήλωσε στο Billboard ότι ενδιαφέρεται να κάνει μουσική country.

Ο Sheeran προσκλήθηκε από έναν ανώνυμο καλλιτέχνη για να εμφανιστεί στα βραβεία Academy of Country Music Awards της Πέμπτης και το σόου στο Τέξας πιθανότατα του έδωσε ιδέες: «Θα ήθελα πολύ να κάνω την μετάβαση στην country», είπε. «Λατρεύω την κουλτούρα της, μου αρέσει πολύ η σύνθεση αυτών των τραγουδιών. Είναι όλα υπέροχα τραγούδια».

 

 

Αλλά, ήταν στο Νάσβιλ όπου ο αυτοαποκαλούμενος «μεγάλος θαυμαστής της country» ερωτεύτηκε για πρώτη φορά το είδος: «Είναι μια ολόκληρη κοινότητα», συνέχισε. «Το Nashville είναι απλώς ένα κέντρο απίστευτων τραγουδοποιών και απίστευτων ερμηνευτών. Και πραγματικά ένιωσα έμπνευση και μόνο που ήμουν εκεί κοντά σε όλους».

Δεδομένου ότι η Ευρώπη δεν ενδιαφέρεται πολύ για την άγρια  δύση, ο Sheeran είπε ότι δεν ασχολήθηκε με τη μουσική της country μέχρι που έκανε περιοδεία με τηνTaylor Swift, ενώ εκείνη προωθούσε το άλμπουμ της Red: «Ποτέ δεν άκουσα πραγματικά μουσική country όταν μεγάλωνα. Ήταν μόνο όταν ήμουν στην περιοδεία της Taylor για το άλμπουμ Red και ζούσα στο Νάσβιλ, όταν αυτή ουσιαστικά με έβαλε σε αυτόν τον κόσμο».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Sheeran απείλησε να εγκαταλείψει εντελώς τη μουσική εάν κρίνονταν ένοχος σε μια μήνυση που ισχυριζόταν ότι το τραγούδι του «Thinking Out Loud» ήταν κλεμμένο από  το κλασικό κομμάτι «Let's Get It On» του Marvin Gaye. Τελικά κέρδισε την δίκη και τώρα μπορεί ανενόχλητος να συνεχίσει την μουσική του καριέρα.