David Bowie: Μια νέα διαφορετική NFT εκδοχή του «Let’s Dance» από την Gala Music

Copyright Instagram @davidbowie

Μια διαφορετική εκδοχή του «Let's Dance» του David Bowie πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα, μαζί με μια σειρά NFT.

Για να γιορτάσει την 40η επέτειο του «Let’s Dance», η πλατφόρμα blockchain, Gala Music συνεργάστηκε με τον συνθέτη και παραγωγό Larry Dvoskin (David Bowie, Robert Plant, Bono, The Beach Boys) για να κυκλοφορήσει μια περιορισμένη σειρά ψηφιακών συλλεκτικών αναμνηστικών, εμπνευσμένων από τον David Bowie.

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη από την πλατφόρμα στις 14 Απριλίου, δίνοντας στους fans έγκαιρη πρόσβαση σε μια άγνωστη μέχρι τώρα εκδοχή του «Let's Dance», η οποία ηχογραφήθηκε 19 χρόνια μετά το πρωτότυπο και σε παραγωγή του Dvoskin.

«Είμαι πρωτίστως μεγάλος θαυμαστής του Bowie. Θα ήταν λάθος να προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε το πρωτότυπο. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Ο David απλά φαντάστηκε μια πιο ονειρική, ηλεκτρονική έκδοση. Είναι ο original καταστροφέας των προσδοκιών», είπε.

Οι θαυμαστές θα έχουν επίσης την ευκαιρία να αγοράσουν «κομμάτια τέχνης εμπνευσμένα από τον Bowie κατά παραγγελία» με όλα τα αρχικά έσοδα να πηγαίνουν στην φιλανθρωπική οργάνωση, MusiCares.

«Όταν μίλησα για πρώτη φορά με τους εκπροσώπους του David Bowie, μου είπαν ότι αρχικά σχεδίαζαν να ακούσουν την πρότασή μου για να την κυκλοφορία του κομματιού ως NFT και μετά ευγενικά να αρνηθούν», είπε ο Dvoskin.

Όταν όμως εμφάνισε το αρχικό email του 2002 στο οποίο ο Bowie εξέφραζε τον ενθουσιασμό του για την ηχογράφηση, αυτό τους έκανε να αλλάξουν γνώμη. «Αυτή ήταν μια καλλιτεχνική προσπάθεια που ο David δεν κατάφερε ποτέ να δει σε κυκλοφορία κατά τη διάρκεια της ζωής του. Τιμούμε την επιθυμία του, δημοσιεύοντάς την τώρα», ανακοίνωσαν.

 

Video Url