Ο κιθαρίστας των ABBA, Lasse Wellander πέθανε σε ηλικία 70 ετών

Το θρυλικό ποπ συγκρότημα ABBA από την Σουηδία θρηνεί για τον θάνατο του Wellander.

Το γκρουπ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο κιθαρίστας Lasse Wellander πέθανε. Ήταν 70 ετών. «Ο Lasse ήταν ένας αγαπητός φίλος, ένας διασκεδαστικός τύπος και ένας υπέροχος κιθαρίστας. Η σημασία της δημιουργικής του συμβολής στο στούντιο ηχογράφησης καθώς και η στιβαρή ροκ δουλειά του στη σκηνή ήταν τεράστια», έγραψαν τα μέλη των ΑΒΒΑ, Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad και Benny Andersson.

«Θρηνούμε τον τραγικό και πρόωρο θάνατό του και θυμόμαστε τα καλά λόγια, την αίσθηση του χιούμορ, το χαμογελαστό πρόσωπο, τη μουσική λάμψη του ανθρώπου που έπαιξε έναν τόσο αναπόσπαστο ρόλο στην ιστορία των ABBA».

 

 

«Θα μας λείψει πολύ και δεν θα ξεχαστεί ποτέ», έγραψαν οι αστέρες της ποπ κάτω από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Wellander να παίζει με το συγκρότημα.
Γεννημένος στο μικρό σουηδικό χωριό Skrekarhyttan, ο Wellander ασχολήθηκε με τη μουσική από νεαρή ηλικία, ξεκινώντας να παίζει κιθάρα αφού είδε τους Beatles στην τηλεόραση το 1963.

Ο Wellander εντάχθηκε στους ABBA το 1974, αφού ο Björn και ο Benny ρώτησαν αν θα τον ενδιέφερε να παίξει κιθάρα για το συγκρότημά τους. «Η άφιξή μου εξελίχθηκε σε μια μακρά συνεργασία», είχε πει ο Wellander για τον ρόλο του μέσα στην ομάδα.

Οι πιο πρόσφατες συνεργασίες του με τους ABBA περιελάμβαναν το soundtrack για τις ταινίες «Mamma Mia» και  «Mamma Mia! Here We Go Again», καθώς και το άλμπουμ των ABBA,  «Voyage», που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2021.

 

Video Url