Σύμφωνα με τον Robert Trujillo, οι οπαδοί των Metallica δεν θέλουν πειραματισμούς

Wikimedia Commons / Carlos Rodríguez/Andes

Είστε πραγματικά έκπληκτοι; Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Consequence, ο Robert Trujillo παραδέχτηκε ότι στους θαυμαστές των Metallica δεν αρέσει όταν το συγκρότημα πηγαίνει τα πράγματα σε πιο πειραματικές κατευθύνσεις.

Συγκεκριμένα, αισθάνεται ότι οι θαυμαστές «τσαντίζονται» όταν η μπάντα σπρώχνει τον ήχο τους σε νέες μουσικές και οι περισσότεροι αμέσως θα σκεφτούν το Saint Anger με αυτές τις δηλώσεις. Επιπλέον, ο Trujillo παραδέχεται ότι το καταλαβαίνει όταν οι θαυμαστές έχουν αυτή την αντίδραση, αφού συχνά αισθάνεται το ίδιο για μερικά από τα αγαπημένα του συγκροτήματα. Το πώς θα αντιδράσουν οι θαυμαστές στο νέο άλμπουμ των Metallica, 72 Seasons, είναι ακόμα υπό συζήτηση.

«Οι οπαδοί των Metallica, το καταλαβαίνω. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί στον κόσμο, κατά τη γνώμη μου. Μας αγαπούν όμως τόσο πολύ που εξοργίζονται μαζί μας όταν δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα. Πάντα όμως το συγκρότημα επανέρχεται στον γνωστό ήχο και με κάποιο τρόπο καταφέρουμε να δώσουμε αυτό που θέλουν έτσι όπως το έχουν στο μυαλό τους. Το καταλαβαίνω γιατί είμαι έτσι με γκρουπς που μου αρέσουν».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Lars Ulrich έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για ποιο λόγο ο πειραματισμός στον ήχο τους είναι τόσο σημαντικός για αυτόν: «Πρέπει να συνεχίσεις να βρίσκεις διαφορετικούς τρόπους για να συνεχίσεις αυτό που κάνεις, ώστε να μην μπεις στον αυτόματο πιλότο ή απλώς σε παγίδες που σε εγκλωβίζουν».

«Αγαπάμε αυτό που κάνουμε και μας αρέσει να ασχολούμαστε με αυτό. Μας αρέσει να νιώθουμε ότι κάνουμε τη διαφορά για τους θαυμαστές, το κοινό». Το 72 Seasons θα κυκλοφορήσει στις 14 Απριλίου μέσω της εταιρείας Blackened Recordings της μπάντας. 

 

Video Url