Roger Daltrey: «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψουν οι The Who ποτέ στην Αμερική»

Instagram @officialthewho

Ο frontman των The Who, Roger Daltrey, δήλωσε ότι οι πιθανότητες να επιστρέψει το θρυλικό ροκ συγκρότημα στις Ηνωμένες Πολιτείες για συναυλίες είναι «πολύ λίγες» λόγω του ολοένα και μεγαλύτερου κόστους και του υψηλού οικονομικού κινδύνου. Οι περιοδείες πια έχουν γίνει πανάκριβες.

Σε συνέντευξή του στο USA Today για την προώθηση του τελευταίου live άλμπουμ του βρετανικού συγκροτήματος, «The Who with Orchestra: Live at Wembley», ο 79χρονος τραγουδιστής αποκάλυψε ότι ο ίδιος και ο Pete Townshend δεν έχουν σχέδια για άλλο ένα υπερατλαντικό ταξίδι. «Δεν ξέρω αν θα επιστρέψουμε ποτέ για να κάνουμε περιοδεία στην Αμερική», είπε. «Ποτέ δεν λέω ποτέ, αλλά αυτή τη στιγμή είναι πολύ αμφίβολο».

 

 

Αν και αρχικά ομολόγησε ότι οι επιλογές του γκρουπ όσων αφορά στο δημιουργικό κομμάτι είναι πολύ περιορισμένες, εκτός από «το Quadrophenia με συνοδεία ορχήστρας για τη ολοκλήρωση της δισκογραφίας», ο τραγουδιστής φαινόταν να ανησυχεί περισσότερο για τα ακριβά έξοδα ακόμα μίας περιοδείας. «Δεν μπορούμε να ασφαλιστούμε και τα περισσότερα από τα μεγάλα συγκροτήματα που κάνουν σόου σε αρένες, μέχρι να κάνουν την πρώτη τους παράσταση μαζί με τις πρόβες, τα σκηνικά, το πλήρωμα, τα μεταφορικά και τα ξενοδοχεία, θα έχουν ξεπεράσει τα 600.000 με ένα εκατομμύριο δολάρια. Για να τα κερδίσετε πίσω, εάν κάνετε μια σειρά 12 συναυλιών, δεν θα αρχίσετε να τα βγάζετε χρήματα μέχρι την έβδομη ή την όγδοη εμφάνιση».

«Έτσι ακριβώς λειτουργεί η show business», κατέληξε. «Το πρόβλημα τώρα είναι ότι αν κολλήσετε covid μετά την πρώτη παράσταση, έχετε χάσει αυτά τα χρήματα».

Οι Who έχουν ευτυχώς κλείσει το καλοκαίρι μια ευρωπαϊκή περιοδεία και σύμφωνα με την εκτίμηση του Daltrey, «παίζουν καλύτερα από ποτέ». Τον Φεβρουάριο, ο Daltrey μίλησε για την πολυαναμενόμενη βιογραφική ταινία του Keith Moon, αποκαλύπτοντας ότι το σενάριο είχε ολοκληρωθεί και είχε ήδη «έναν ηθοποιό στο μυαλό του».

 

Video Url