Ο Nick Mason των Pink Floyd αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επανένωσης με τον Roger Waters

Wikimedia Commons

Ο ντράμερ των Pink Floyd, Nick Mason, έχει από καιρό μεσολαβήσει μεταξύ του  David Gilmour και του Roger Waters και παρά τα χρόνια δράματος, εξακολουθεί να «μπαίνει στον πειρασμό» να επανενώσει το συγκρότημα σωστά και να επαναφέρει τον Waters.

Ο Gilmour αποκάλεσε πρόσφατα τον Waters έναν «μισογύνη, αντισημίτη, απολογητή του Πούτιν», ενώ ο Waters ξεκίνησε να ηχογραφεί ξανά το θρυλικό άλμπουμ των Pink Floyd, «The Dark Side of the Moon» χωρίς το υπόλοιπο συγκρότημα. Ωστόσο, σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο Mason δεν απέκλεισε μια επανένωση. «Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί», είπε. «Μπαίνω στον πειρασμό να πω ότι είμαι διαθέσιμος για οτιδήποτε».

Ο Nick Mason δεν ενοχλήθηκε από την επανηχογράφηση του «The Dark Side of the Moon» από τον Waters, παραδεχόμενος ότι η απόπειρα ήταν «ενοχλητικά εξαιρετική».

«Ο Waters μου έστειλε στην πραγματικότητα ένα αντίγραφο πάνω σε αυτό που δούλευε και του απάντησα ότι είναι απολύτως υπέροχο!», θυμάται ο Nick Mason. «Ήταν και είναι. Δεν είναι spoiler για το πρωτότυπο, είναι ένα ενδιαφέρον add-on».

Ως κίνηση καλής θέλησης προς τον Waters, ο Nick Mason υποστήριξε επίσης τον πρώην τραγουδιστ και μπασίστα των Pink Floyd, υπογράφοντας μια αναφορά ζητώντας από την πόλη της Φρανκφούρτης της Γερμανίας να επιτρέψει στον μουσικό να παίξει μια προγραμματισμένη συναυλία αφού το δημοτικό συμβούλιο ακύρωσε το live, θεωρώντας τα προηγούμενα σχόλια του ως αντισημιτικά. Ο Eric Clapton και ο Tom Morello από τους Rage against the Machine υπέγραψαν επίσης την αναφορά, η οποία υποστήριξε ότι «οι αξιωματούχοι που δυσφημούν τον Waters εμπλέκονται σε μια επικίνδυνη εκστρατεία που σκόπιμα συγχέει την κριτική για τις παράνομες και άδικες πολιτικές του Ισραήλ με τον αντισημιτισμό».

Για όσους προτιμούν το πρωτότυπο άλμπουμ, οι Pink Floyd αποκάλυψαν πρόσφατα ένα επετειακό box set του «The Dark Side of the Moon», το οποίο περιλαμβάνει μια remastered έκδοση του άλμπουμ, μια ηχογράφηση του σετ του συγκροτήματος το 1974 στο Wembley Empire Pool και ένα βιβλίο με σπάνιες φωτογραφίες του συγκροτήματος που δεν έχουν δημοσιευτεί στο παρελθόν.