Σπάνια πλάνα των Pink Floyd από συναυλία του 1975 βγήκαν πρόσφατα σε κυκλοφορία

Σπάνια πλάνα των Pink Floyd από την περιοδεία τους στη Βόρεια Αμερική το 1975 εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο και μπορείτε να τα παρακολουθήσετε εδώ.

Τα πλάνα τραβήχτηκαν στο Ivor Wynne Stadium στο Χάμιλτον του Οντάριο του Καναδά, στις 28 Ιουνίου 1975, την τελευταία ημερομηνία της βορειοαμερικανικής περιοδείας του συγκροτήματος το 1975, στην οποία παρουσίασαν το The Dark Side Of The Moon καθώς και μερικές επιλογές από το Wish You Were Here, μαζί με το Raving And Drooling και το Gotta Be Crazy (και τα δύο θα εμφανιστούν αργότερα στον δίσκο Animals ως Sheep και Dogs) και ένα encore από το Echoes.

Το βίντεο προέρχεται από τον Jim «Speedy» Kelly και την προσωπική του συλλογή και είναι γυρισμένο σε φιλμ Super 8 mm. Ο Kelly ήταν επίσης ο άνθρωπος πίσω από το πρόσφατο βίντεο ενός από τα πρώτα σόου του Phil Collins ως τραγουδιστής για τους Genesis, το οποίο εμφανίστηκε πρόσφατα. Η επεξεργασία του φιλμ σε 4k έγινε από τον ιστότοπο του The Genesis Museum. Το Μουσείο Genesis ήταν επίσης υπεύθυνο για τα σπάνια πλάνα μιας παράστασης των Genesis το 1973 στο Bataclan του Παρισιού.

Το βίντεο έχει ήδη σχεδόν 250 χιλιάδες προβολές στο youtube, με τους περισσότερους θεατές να ανταποκρίνονται με ενθουσιασμό και παρέχει μια συναρπαστική εικόνα για το πώς ξεκίνησαν οι Pink Floyd να γεμίζουν τεράστιες αρένες, κάτι για το οποίο έγιναν διάσημοι στο υπόλοιπο της μουσικής τους καριέρας.

Το πλήρες set από την συναυλία έχει ως εξής:
Sheep (Raving And Drooling)
Dogs (Gotta Be Crazy)
Shine On You Crazy Diamond Parts I-V
Have A Cigar
Shine On You Crazy Diamond Parts VI-IX
The Dark Side Of The Moon
Echoes

 

Video Url