Ο κιθαρίστας των Mötley Crüe, Mick Mars, μήνυσε το συγκρότημα εν μέσω εμφυλίου πολέμου

Copyright Instagram @mr.mickmars

Μήνυση εναντίον των συναδέλφων του κατέθεσε ο κιθαρίστας των Mötley Crüe, Mick Mars, αφού ισχυρίστηκε ότι προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν και να βάλουν χέρι στο μερίδιό του. Ο κιθαρίστας, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Robert Alan Deal, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι θα αποσυρθεί από τις περιοδείες λόγω της συνεχιζόμενης πάλης του με την αγκυλοποιητική σπονδυλοαρθρίτιδα, μια μορφή σπονδυλικής αρθρίτιδας.

Στην πρόσφατη μήνυσή του, ο Mars διευκρινίζει ότι μπορούσε ακόμα να ηχογραφήσει στο στούντιο με το γκρουπ, αλλά απλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει το δρόμο σε μια τόσο εξουθενωτική κατάσταση. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι Mötley Crüe μείωσαν το ποσοστό των κερδών του από 25% σε 5% μετά την ανακοίνωσή του τον περασμένο Οκτώβριο. Ο 71χρονος κιθαρίστας πρόσθεσε ότι οι δικηγόροι του συγκροτήματος τον έκαναν να νιώσει ότι θα έπρεπε να είναι ευγνώμων που έλαβε οτιδήποτε, καθώς όπως ισχυρίζεται είχαν συνωμοτήσει για να τον διώξουν «μονομερώς».

Ο Mars κατηγόρησε επίσης τον μπασίστα του συγκροτήματος, Nikki Sixx ότι αμφισβήτησε τις ικανότητες του ως κιθαρίστας, αφού αρχικά ο Mars είχε εκθέσει τον Sixx λέγοντας ότι δεν «έπαιξε ούτε μια νότα στο μπάσο» κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης περιοδείας. Ισχυρίστηκε ότι όλα τα μέρη του Nikki ήταν προηχογραφημένα.

Αυτές οι νέες εξελίξεις έρχονται λιγότερο από ένα μήνα αφότου ο διάσημος ντράμερ, Carmine Appice αποκάλυψε ότι συζήτησε με τον Mars για την αποχώρησή του από την μπάντα και ότι δεν ήταν χαρούμενος στους Mötley Crüe. Σε μια συνέντευξη στον Andrew Daly από το Ultimate Guitar πρόσθεσε λέγοντας: «Ο Mick μου είπε ότι οι άνθρωποι που ήρθαν να δουν την συναυλία μπορούσαν να καταλάβουν ότι ήταν όλα προηχογραφημένα. Ήταν προφανές ότι το live ήταν στημένο. Και ο Mick τσαντίστηκε και είπε ότι μπορεί να παίξει κανονικά. Οπότε, νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε. Σίγουρα, η ασθένεια που έχει δεν βοηθάει, αλλά ο Mick μπορεί να παίξει όλα τα μέρη της κιθάρας».

Όταν ο Daly ρώτησε την Appice αν «ο Mick τα πήγαινε καλά με τους υπόλοιπους Mötley Crüe», ο Carmine απάντησε: «Όχι. Ταξίδευε μόνος του με λεωφορείο, ενώ τα άλλα παιδιά ήταν στο αεροπλάνο. Ήταν όλοι τους απασχολημένοι προσπαθώντας να είναι ροκ σταρς και ο Mick ήθελε απλώς να παίζει μουσική. Ο Mick δεν ενδιαφερόταν να σπαταλά χρήματα πετώντας παντού, γι' αυτό ταξίδευε με λεωφορείο. Ο τρόπος ζωής τους είναι διαφορετικός από τον δικό του και έτσι υπήρξαν πολλές διαφωνίες. Νομίζω ότι στέρεψε από υπομονή. Υποτίθεται ότι είχαν κάνει την τελευταία τους περιοδεία, αλλά μετά επέστρεψαν ξανά. Μετά έκαναν το The Stadium Tour και αυτό προφανώς υποτίθεται ότι ήταν η τελευταία περιοδεία. Έτσι, όταν επέστρεψαν πάλι, είπε: Εσείς μπορείτε να πάτε. Αλλά, εγώ δεν θα βγω μαζί σας αυτήν τη φορά».

Στις 15 Μαρτίου, ο Sixx δημοσίευσε στο Twitter μια απάντηση στους ισχυρισμούς του Appice. «Γουστάρουμε όταν ο κόσμος μιλάει ΓΙΑ εμάς χωρίς να μιλάει ΜΕ εμάς», έγραψε. «Αυτός είναι ο λόγος που τα μέσα ενημέρωσης έχουν χάσει την αξιοπιστία τους. Προφανώς δημοσιεύοντας μα**** βγάζουν χρήματα από τη διαφήμιση και εμείς δεν ασχολούμαστε με το παιχνίδι των κλικς. Όταν η αλήθεια βγει στο φως, θα είναι ΑΠΟ εμάς».

Πρόσθεσε αργότερα εκείνη την ημέρα: «Ένας τελειωμένος ντράμερ προσπαθεί να μιλήσει για εμάς; Και κάποια αξιολύπητα μίντια τα αναπαράγουν για να κερδίσουν χρήματα από τα ψέματα; Καλώς ήλθατε στον θλιβερό νέο κόσμο του LOOK AT ME».