Η Nora Forster, σύζυγος του John Lydon, πέθανε σε ηλικία 80 ετών

Copyright Twitter @John Lydon Official

Η Nora Forster, η επί 44 χρόνια σύζυγος του John Lydon, πέθανε σε ηλικία 80 ετών.

Ο θάνατος της Nora ανακοινώθηκε σε σύντομη δήλωση, που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό twitter του πρώην τραγουδιστή των Sex Pistols. Η δήλωση αναφέρει: «Αναπαύσου εν ειρήνη Nora Forster. Με βαριά καρδιά μοιραζόμαστε τη θλιβερή είδηση ότι η Nora Forster - σύζυγος του John Lydon για σχεδόν 5 δεκαετίες - πέθανε. Η Nora Forster ζούσε με Αλτσχάιμερ για αρκετά χρόνια. Όλο αυτόν τον καιρό ο John την φρόντιζε καθημερινά. Σεβαστείτε τη θλίψη του John και δώστε του χώρο».

Ο Lydon ήταν δίπλα στην Nora για όλα αυτά τα χρόνια. Το ζευγάρι ζούσε στο Λος Άντζελες. Τον Ιανουάριο, ο Lydon υπέβαλε το τραγούδι Hawaii, ένα γράμμα αγάπης στην επί 44 χρόνια σύζυγο του Lydon, για τον ιρλανδικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2023.

 

 

«Είναι αφιερωμένο σε όλους όσους περνούν δύσκολες στιγμές στο ταξίδι της ζωής, με το άτομο που νοιάζονται περισσότερο», είπε ο Lydon σε μια δήλωση. «Είναι επίσης ένα μήνυμα ελπίδας ότι τελικά η αγάπη κατακτά τα πάντα». Ο Lydon εξήγησε τη σημασία του τραγουδιού σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Sun, λέγοντας: «Η Nora Forster κι εγώ περάσαμε υπέροχες διακοπές στη Χαβάη μετά από μια περιοδεία παλιότερα και ήταν απλώς η καλύτερη εβδομάδα της ζωής μας. Τώρα οι αναμνήσεις της σβήνουν και ήθελα να της φέρω κάτι τέτοιο πίσω. Βουρκώνω μόνο που το σκέφτομαι».

Παρόλο που το γκρουπ του, Public Image απέτυχε να εξασφαλίσει την υποψηφιότητα της Ιρλανδίας για την φετινή Eurovision, η κριτής Gemma Bradley επαίνεσε τον Lydon για την γνωστοποίηση της ασθένειας  με την συμμετοχή του στον διαγωνισμό: «Είναι πολύ σημαντικό να μιλάμε για αυτά τα πράγματα», είπε. «Είναι η πραγματική ζωή. Θέλω πραγματικά να τον επαινέσω για την εμφάνισή του».

Η γερμανικής καταγωγής Nora Forster εργαζόταν στην μουσική βιομηχανία στο Λονδίνο τη δεκαετία του 1970 όταν γνώρισε τον Lydon και το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1979. Η κόρη τους, Ari, σχημάτισε το πανκ συγκρότημα, The Slits.