Οι Nightwish αποσύρονται από τις περιοδείες: «Δεν θα βγούμε στον δρόμο για το επόμενο άλμπουμ»

Copyright Instagram @nightwish

Οι Φινλανδοί θρύλοι της συμφωνικής μέταλ, κυκλοφόρησαν μια αναπάντεχη ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας ότι αποσύρονται από τις περιοδείες για το άμεσο μέλλον, δηλώνοντας ότι δεν θα περιοδεύσουν για το επόμενο στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο αναμένεται να έρθει το επόμενο έτος.

Η δήλωσή τους, που αναρτήθηκε  στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του συγκροτήματος, έχει ως εξής: «Μετά τις προγραμματισμένες συναυλίες για τον Ιούνιο του 2023, θα κρεμάσουμε τα μικρόφωνά μας για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, όσον αφορά τις ζωντανές συναυλίες και δεν θα κάνουμε περιοδεία για το επόμενο άλμπουμ.

Οι λόγοι για αυτήν την απόφαση είναι προσωπικοί, αλλά όλοι συμφωνούμε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία και το μέλλον του συγκροτήματος. Να είστε βέβαιοι ότι μας αρέσει ακόμα να δουλεύουμε μαζί και αυτή η απόφαση δεν έχει καμία σχέση με την εγκυμοσύνη της Floor (Jansen, frontwoman των Nightwish) ή με άλλα μεμονωμένα project μας.

Ωστόσο, ένα άλμπουμ με 12 νέα τραγούδια θα δει το φως της ημέρας το 2024, όπως και 3 μουσικά βίντεο! Το συγκρότημα είναι αισιόδοξο για αυτή τη νέα επερχόμενη μουσική περιπέτεια».

Οι Nightwish έχουν περιοδεύσει εκτενώς για το πιο πρόσφατο στούντιο άλμπουμ τους, το «Human. :II: Nature» του 2020. Ο δίσκος κυκλοφόρησε με το που ο κόσμος είχε αρχίσει να μπαίνει σε lockdown κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, πράγμα που σημαίνει ότι τα σχέδια περιοδείας για το άλμπουμ είχανε αναβληθεί.

Το συγκρότημα έχει προγραμματισμένες ημερομηνίες περιοδειών για τον ερχόμενο Ιούνιο σε όλη την Ευρώπη, κάνοντας στάσεις στη Στοκχόλμη, την Αθήνα, το Nova Rock Festival, το Gelsenkirchen, το Kitee, το Vasa και το Tons Of Rock Festival.

Τον Νοέμβριο, η τραγουδίστρια των Nightwish, Floor Jansen αποκάλυψε ότι είναι πλέον απαλλαγμένη από τον καρκίνο μετά από μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Σε δήλωση που ανέβασε στο Facebook εξήγησε: «Η χειρουργική επέμβαση αφαίρεσε οτιδήποτε καρκινικό και δεν έχει εξαπλωθεί! Θα κάνω τοπική ακτινοθεραπεία τον Φεβρουάριο για να βεβαιωθώ ότι όλα θα μείνουν έξω. Παίρνω την ενέργειά μου πίσω μετά το χειρουργείο και νιώθω τεράστια ανακούφιση όταν ξέρω ότι ήταν επιτυχής! Δεν έχω επιστρέψει στο 100%, αλλά δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι παραστάσεις θα μου δώσουν τη δύναμη που χρειάζομαι για να ροκάρω με όλους σας στην επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία».

 

Video Url