Σε δημοπρασία το μικρόφωνο των Beatles για τις ηχογραφήσεις του «Let It Be»

Wikimedia Commons / United Press International

Το μικρόφωνο που χρησιμοποίησαν οι Beatles στις ηχογραφήσεις του τελευταίου τους στούντιο άλμπουμ, «Let It Be» του 1970 στα Twickenham Studios και τα κεντρικά γραφεία της Apple Corps στο Λονδίνο, έχει βγει σε δημοπρασία προς πώληση. Η αξία του μικρόφωνου AKG D25 υπολογίζεται στα 75.000 δολάρια.

Οι ηχογραφήσεις του «Let It Be» ήταν το θέμα μιας πρόσφατης σειράς ντοκιμαντέρ (2021) με τίτλο «The Beatles: Get Back» σε σκηνοθεσία του διάσημου Peter Jackson από την τριλογία του Lord of the Rings. Το ντοκιμαντέρ καλύπτει τη δημιουργία του άλμπουμ των Beatles του 1970, Let It Be (το οποίο είχε τον προσωρινό τίτλο Get Back) και αποτελείτε σε μεγάλο βαθμό από αχρησιμοποίητα πλάνα και ηχητικό υλικό που χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για το πρώτο ντοκιμαντέρ του άλμπουμ, από τον Michael Lindsay-Hogg. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Petr Jackson, «πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με ένα ντοκιμαντέρ».

 

Video Url

 

Το μικρόφωνο εμφανίζεται σε πολλά πλάνα του ντοκιμαντέρ να είναι κρεμασμένο σε έναν βραχίονα πάνω από το συγκρότημα. Η κατάστασή του είναι καλή και η ελαστική του βάση είναι ακόμα άθικτη, αν και υπάρχουν σημάδια φθοράς λόγω ηλικίας. 

Το αντικείμενο, το οποίο ήταν βασικό κομμάτι του εξοπλισμού σε μια από τις πιο εμβληματικές ηχογραφήσεις της δεκαετίας του 1960, προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στον μελλοντικό του κάτοχο να αποκτήσει ένα κομμάτι  μουσικής ιστορίας. Η αυθεντικότητα του αντικειμένου έχει επιβεβαιωθεί μέσω πολλών πιστοποιητικών, συμπεριλαμβανομένης μιας «επιστολής προέλευσης από τον Chris Hewitt, συλλέκτη και προμηθευτή vintage ηχητικού εξοπλισμού».

Η περιγραφή του αντικειμένου λέει: «Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ Get Back ή του Let It Be, όπως έχουν γίνει γνωστές, είδαν την απόπειρα αποκατάστασης των Beatles ως λειτουργικής μπάντας. Ωστόσο, τα σχέδια καταπνίγηκαν από ασταθείς προσωπικές διαφορές και πολιτικές που σχετίζονται με το συγκρότημα, με αποτέλεσμα ο George Harrison να παραιτηθεί. Πέντε μέρες αργότερα, ο Harrison συμφώνησε να ενταχθεί ξανά στο συγκρότημα και οι ηχογραφήσεις μεταφέρθηκαν στο Apple Building στην οδό Savile Row».

 

Video Url

 

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το ιστορικό αυτό μικρόφωνο, μπορούν  να υποβάλλουν τις προσφορές τους εδώ.