Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Christine McVie. Από ισχαιμικό εγκεφαλικό έφυγε η διάσημη τραγουδίστρια

Copyright Instagram @christinemcvieofficial

Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της Christine McVie ως εγκεφαλικό επεισόδιο, με τον καρκίνο ως δευτερεύοντα παράγοντα, αναφέρει το People.

Μετά τον θάνατό της τον Νοέμβριο του 2022, η οικογένεια της Christine σε δήλωσή της, είπε ότι πέθανε «μετά από μια σύντομη ασθένεια». Αλλά, το πιστοποιητικό θανάτου της Christine, αναφέρει ότι υπέστη ισχαιμικό εγκεφαλικό, το οποίο συμβαίνει όταν ένας θρόμβος αίματος φράζει ή στενεύει μια αρτηρία που οδηγεί στον εγκέφαλο, εμποδίζοντας τον εγκεφαλικό ιστό να λάβει οξυγόνο. Είχε επίσης διαγνωστεί με «μεταστατική κακοήθεια άγνωστης πρωτογενούς προέλευσης», που σημαίνει ότι τα καρκινικά κύτταρα είχαν εξαπλωθεί σε όλο το σώμα της από άγνωστο αρχικό σημείο.

Το πιστοποιητικό θανάτου της Christine αναφέρει επίσης ότι η καλλιτέχνης έπασχε από «κολπική μαρμαρυγή», έναν ακανόνιστο και συχνά πολύ γρήγορο καρδιακό παλμό που μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους αίματος στην καρδιά. Η κολπική μαρμαρυγή αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στους ασθενείς.

Ο θάνατος της Christine σε ηλικία 79 ετών προκάλεσε σοκ σε όλη τη μουσική βιομηχανία. «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τη θλίψη μας για τον θάνατο της Christine McVie», δήλωσαν οι Fleetwood Mac σε δήλωσή τους. «Ήταν πραγματικά μοναδική, ξεχωριστή και ταλαντούχα πέρα από κάθε μέτρο. Ήταν η καλύτερη μουσικός που θα μπορούσε να έχει κάποιος στο συγκρότημα του και η καλύτερη φίλη που θα μπορούσε να έχει κάποιος στη ζωή του. Ήμασταν τόσο τυχεροί που ζήσαμε μαζί της. Ο καθένας μας και όλοι μαζί, αγαπήσαμε βαθιά την Christine και είμαστε ευγνώμονες για τις εκπληκτικές αναμνήσεις που έχουμε. Θα μας λείψει τόσο πολύ». Οι Stevie Nicks, Mick Fleetwood και Lindsey Buckingham έγραψαν επίσης τα δικά τους αφιερώματα στην σύντροφό τους.

Εκτός από τα γραπτά αφιερώματα, πολλοί μουσικοί έχουν επίσης τιμήσει την Christine με διάφορες συναυλίες-αφιερώματα. Οι First Aid Kit από την Σουηδία διασκεύασαν το εμβληματικό κομμάτι της, «Songbird» και η Stevie Nicks αφιέρωσε το «Landslide» στη φίλη της, ενώ τα Grammys στρατολόγησαν τους Mick Fleetwood, Quavo και Kacey Musgraves κατά τη διάρκεια της φετινής τελετής απονομής των βραβείων, για να τιμήσουν την Christine McVie, την Loretta Lynn, τον Takeoff και άλλους μουσικούς που έφυγαν πέρσι.