Οι Lynyrd Skynyrd θα συνεχίσουν ως συγκρότημα μετά την απώλεια του Gary Rossington

Wikimedia Commons / Andrew King

Οι Lynyrd Skynyrd ανακοίνωσαν επίσημα ότι θα συνεχίσουν ως συγκρότημα μετά τον πρόσφατο θάνατο του ιδρυτή και κιθαρίστα Gary Rossington. Ως εκ τούτου, οι θρυλικοί ρόκερ του Νότου θα τηρήσουν όλες τις επερχόμενες ημερομηνίες περιοδείας τους, συμπεριλαμβανομένης της καλοκαιρινής τους περιοδείας με τους ZZ Top.

Ο Rossington, ο οποίος ήταν το τελευταίο επιζών αρχικό μέλος των Lynyrd Skynyrd, πέθανε στις 5 Μαρτίου σε ηλικία 71 ετών. Αν και η αιτία του θανάτου του δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, είχε αρκετά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ενώ υποβλήθηκε σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς το 2021.

Σε ένα νέο δελτίο τύπου, οι Skynyrd αποκάλυψαν ότι συζήτησαν αν θα συνεχίσουν ή αν θα σταματούσαν και τελικά αποφάσισαν ότι ήταν προς το καλύτερο συμφέρον της μπάντας, των θαυμαστών και της κληρονομιάς του Rossington να μην εγκαταλείψουν τη μουσική τους καριέρα.

Η σύζυγος του Gary Rossington, Dale, η οποία συμμετέχει ως τραγουδίστρια στους Skynyrd, δήλωσε: «Πρόσφατα έχασα τον σύζυγό μου με τον οποίο ήμασταν μαζί για πάνω από 41 χρόνια. Ήταν ένας καταπληκτικός πατέρας, παππούς, αδερφός και φίλος, αλλά το πιο σημαντικό ήταν μουσικός και τραγουδοποιός παγκόσμιας κλάσης. Ήταν τιμή και προνόμιο μου να μοιράζομαι τη σκηνή μαζί του όλα αυτά τα χρόνια. Η μουσική του άγγιξε τόσα εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και ο Gary ήταν πάντα ο πρώτος που έλεγε πώς η μουσική των Skynyrd είναι μεγαλύτερη από εμένα ή από οποιοδήποτε άτομο. Ενώ, δεν ήταν σε θέση να είναι ο ίδιος στη σκηνή με την τρέχουσα σύνθεση τα τελευταία δύο χρόνια, τους υποστήριξε με κάθε τρόπο. Το όνειρό του θα συνεχιστεί χάρη στον Johnny, τον Rickey και τους υπόλοιπους ώστε να συνεχίσουν την κληρονομιά και τη μουσική του για τις μελλοντικές γενιές».

Ο τραγουδιστής Johnny Van Zandt - ο οποίος ανέλαβε τραγουδιστής των Lynyrd Skynyrd περίπου 10 χρόνια μετά το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του 1977 που σκότωσε τον αδελφό του, τον αρχικό τραγουδιστή Ronnie Van Zandt, καθώς και τον κιθαρίστα Steve Gaines και την τραγουδίστρια Cassie Gaines, πρόσθεσε τα εξής: «Ο Gary δεν ήταν μόνο αδερφός, σύντροφος και φίλος μου. Νομίζω ότι με αγαπούσε όσο τον αγάπησα κι εγώ. Θα κάναμε τα πάντα ο ένας για τον άλλον. Γελάσαμε, πέσαμε, κλάψαμε και μοιραστήκαμε τη σκηνή τα τελευταία 36 χρόνια. Ο Gary, μαζί με τον αδερφό μου τον Ronnie και τον Allen ξεκίνησαν αυτό το συγκρότημα και άφησαν σε όλους μας μια κληρονομιά μουσικής που έχει αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου και διέσχισε τρεις γενιές θαυμαστών. Η μουσική που δημιούργησαν και η μουσική που δημιουργήσαμε μαζί από το 1987, ήταν πάντα γραφτό να βιώνεται ΖΩΝΤΑΝΑ. Συναντηθήκαμε με τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος και όλους τους εμπλεκόμενους και πιστεύουμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε για χάρη του Skynyrd Nation».

Την Κυριακή, οι Skynyrd και ο Rossington τιμήθηκαν με μια all-star συναυλία στα Βραβεία CMT με τους Slash, Billy Gibbons, Paul Rodgers, Warren Haynes και άλλους. Η co-headlining περιοδεία με τους ZZ Top, με τίτλο «The Sharp-Dressed Simple Man Tour», ξεκινά στις 21 Ιουλίου στο West Palm Beach της Φλόριντα και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στο Camden του New Jersey. 

 

Video Url