Ο Neil Diamond πάσχει από την νόσο του Πάρκινσον και έχει συμβιβαστεί με αυτό

Copyright Instagram @neildiamond

Ο Neil Diamond αποκάλυψε ότι του πήρε πέντε χρόνια για να δεχτεί ότι διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον.

«Ακόμα συμβιβάζομαι. Και δεν μου αρέσει», είπε ο Diamond στον ανταποκριτή του CBS Sunday Morning, Anthony Mason, στην χθεσινή συνέντευξη. «Αλλά… αυτός είμαι εγώ. Αυτό πρέπει να δεχτώ. Και είμαι πρόθυμος να το κάνω. Και, εντάξει, αυτή είναι η μοίρα που μου έδωσε ο Θεός και πρέπει να κάνω ότι καλύτερο μπορώ».

Όταν ρωτήθηκε πότε το συνειδητοποίησε, ο Diamond είπε, «Νομίζω ότι αυτό έγινε τις τελευταίες εβδομάδες». Ο 82χρονος συνέχισε, «Με κάποιο τρόπο, μια ηρεμία έχει εισχωρήσει στον τυφώνα της ζωής μου και τα πράγματα έχουν γίνει πολύ ήσυχα, τόσο ήσυχα όσο αυτό το στούντιο ηχογράφησης. Και μου αρέσει. Διαπιστώνω ότι μου αρέσει περισσότερο ο εαυτός μου. Είμαι πιο εύκολος με τους ανθρώπους. Είμαι πιο εύκολος με τον εαυτό μου. Και η ζωή συνεχίζεται και θα συνεχιστεί αφού φύγω».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Diamond μίλησε για τη ζωή του και για το πως διασκευάστηκε σε βιογραφικό μιούζικαλ του Broadway με τίτλο «A Beautiful Noise», στο οποίο ο Will Swenson υποδύεται τον θρυλικό τραγουδιστή. Ο Diamond εξήγησε ότι ο μεγαλύτερος φόβος του ήταν «να αποκαλυφθεί ο πραγματικός του εαυτός». Πρόσθεσε, «Όλοι έχουμε ένα προσωπείο και η αλήθεια ας τη γνωρίσουν όλοι. Δεν είμαι κάποιο μεγάλο αστέρι. Είμαι απλά εγώ».

Ο Diamond αποσύρθηκε από τις συναυλίες το 2018 εν μέσω της 50ης επετειακής περιοδείας λόγω εντολών του γιατρού του. Ωστόσο, κάνει σποραδικές εμφανίσεις για να τραγουδήσει την επιτυχία του «Sweet Caroline» στο Broadway ή στο Fenway Park.