Kiss: Δείτε τη στιγμή που τα μαλλιά του Gene Simmons παίρνουν φωτιά κατά τη διάρκεια ενός live το 1973

Το όνομα KISS έχει γίνει συνώνυμο με τις πιο δυνατές εμφανίσεις πάνω στην σκηνή, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν τα πάντα, από εκκεντρικά κοστούμια και φτερά νυχτερίδας, μέχρι πυροτεχνήματα και παιχνίδια με τις φλόγες.

Αλλά, πίσω στο 1973, όταν δημιουργήθηκε το συγκρότημα και μόλις άρχιζαν να ανακαλύπτουν την φωτιά, η πρώτη απόπειρα του Gene Simmons είχε ως αποτέλεσμα να καούν τα μαλλιά του.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι Kiss εμφανίσθηκαν στην Νέα Υόρκη για να υποστηρίξουν τους Blue Oyster Cult και ενθαρρύνθηκαν  από τον μάνατζέρ τους Bill Aucoin, να «φτύσουν φωτιές» με την ελπίδα να γίνουν πρώτο όνομα την επόμενη μέρα στις εφημερίδες και τα περιοδικά της εποχής.

Αποδεχόμενοι την πρόκληση, όταν το συγκρότημα έπαιξε το Firehouse, το οποίο αργότερα εμφανίστηκε στο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του 1974, ο Simmons δοκίμασε την τύχη του φυσώντας μια μπάλα φωτιάς στον αέρα έχοντας κηροζίνη στο στόμα του, αλλά για κακή του τύχη, τα μαλλιά του μπήκαν στη μέση. Ευτυχώς, προτού τα πράγματα ξεφύγουν πολύ, ένας roadie σκέπασε αμέσως το κεφάλι του με μια βρεγμένη πετσέτα, σβήνοντας τις φλόγες πριν προλάβουν να τραυματίσουν τον μπασίστα των KISS. Και φυσικά, οι οπαδοί το λάτρεψαν.

Σε μια συνέντευξη του 2022 στο podcast «Let there be Talk» του Dean Delray, ο Simmons εξήγησε πώς εξελίχθηκε η στιγμή. «Ήμασταν στο γραφείο του διευθυντή μας, του Bill Aucoin και υπήρχε ένας τύπος που ονομάζοταν, νομίζω, Amazo ή κάτι τέτοιο. Μπήκε μέσα και μπροστά σε όλους έκανε ένα φιοοοουυυ και έκαψε το ταβάνι . Μας άρεσε πολύ σαν ιδέα και τον ρωτήσαμε αν θα ανοίξει την συναυλία με αυτό το τρικ. Και αυτός απάντησε: Οχι. Ένας από εσάς θα φυσήξει φωτιά κατά τη διάρκεια της παράστασης».

Ο Simmons συνέχισε λέγοντας: «Ήταν λίγο πριν βγει ο πρώτος μας δίσκος. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά ποιοι ήμασταν. Έτσι, βγήκαμε εκεί έξω. Είχαμε τα flash pods και είχαμε βόμβες, πυροτεχνήματα, πυρσούς… τα πάντα. Το τρίτο τραγούδι της συναυλίας ήταν το Firehouse. Ήρθε η ώρα να παίξουμε με τις φλόγες. Και αμέσως άρπαξα φωτιά. Το κοινό τρελάθηκε: Ουάου, αυτοί οι τύποι θα σκοτωθούν. Αυτό είναι πολύ cool».

Το ντεμπούτο του Simmons με τις φλόγες θα ήταν επίσης το πρώτο από τα πολλά ατυχή περιστατικά για τον μπασίστα. Σε μια διαδικτυακή συνομιλία του 1999, ο Simmons υπολόγισε ότι είχε βάλει φωτιά στα μαλλιά του «μάλλον έξι ή επτά φορές». Δύο δεκαετίες αργότερα, φανταζόμαστε ότι ο αριθμός αυτός έχει αυξηθεί αρκετά.

Δείτε το κλιπ από το Biography: KissStory της συναυλίας του 1973 παρακάτω που περιγράφει το περιστατικό:

 

Video Url