Guns N' Roses: Όταν ο Slash παραλίγο να πεθάνει στον διάδρομο ενός ξενοδοχείου

Wikimedia Commons / Ed Vill

Το lifestyle του ροκ  και η ζωή κατά την διάρκεια των περιοδειών δεν ήταν ποτέ κάτι το ασφαλές ή υγιεινό. Το να τρέχει κανείς από τη μια συναυλία στην άλλη και να δοκιμάζει τα νεύρα του κάθε μέρα είναι βέβαιο ότι θα εξαντλήσει τον οποιονδήποτε και θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να τον βοηθήσει να αντέξει. Και ο Slash βρήκε τον τρόπο για να ανταπεξελθει στρεφόμενος στις απαγορευμένες ουσίες.

Ομολογουμένως, οι υπόλοιποι Guns N' Roses δεν ήταν και τα καλύτερα παιδιά όσων αφορά τις καταχρήσεις και ό,τι συνέβαινε στα παρασκήνια. Τις πρώτες μέρες τους, το συγκρότημα ζούσε με την λογική του carpe diem στο The Sunset Strip, έχοντας πάρε δώσε με εμπόρους απαγορευμένων ουσιών και ιερόδουλες όπου κι αν πήγαιναν. Το συγκρότημα είχε φτάσει ακόμη και στο σημείο να διαλυθεί, όταν ο Axl Rose καυγάδισε με τον Slash για το πόσο φτιαγμένος ήταν από την ηρωίνη πριν την συναυλία τους με τους Rolling Stones. Ενώ το υπόλοιπο συγκρότημα ήθελε να παίξει τα καλύτερα τραγούδια που μπορούσαν, ο Rose είχε τα δικά του σχέδια και ήταν μεγαλύτερα από ό,τι μπορούσαν να αντέξουν οι υπόλοιποι.

Ξεκινώντας την ηχογράφηση για το Use Your Illusion, ο Rose ήταν αποφασισμένος να κάνει την διαφορά, γράφοντας τραγούδια που ήταν πολύ πιο μεγαλεπήβολα από αυτά που είχαν κάνει στο ντεμπούτο τους «Appetite for Destruction», όπως το «November Rain». Ένα τόσο εξαιρετικό άλμπουμ έπρεπε να έχει μια εξίσου εξαιρετική περιοδεία και ο μεγάλος φόρτος εργασίας έκανε τον Slash να καταρεύσει.

Αν και ο Slash είχε κόψει τα σκληρά απαγορευμένα, όπως η ηρωίνη, για χρόνια πριν από την περιοδεία, η υποτροπή του κατά τη διάρκεια της περιοδείας τον άφησε αναίσθητο στο διάδρομο ενός ξενοδοχείου. Αφού προσπάθησε να πάρει το ασανσέρ, ο Slash σωριάστηκε στο διάδρομο και ήταν ουσιαστικά νεκρός στο πάτωμα. Όπως εξήγησε σε ένα επεισόδιο του «Behind the Music» ένας από τους μάνατζερ της περιοδείας τους, «Με τηλεφώνησε η διοίκηση λέγοντας: Mr. Reese, ένα από τα μέλη της μπάντας σου λιποθύμησε στον διάδρομο. Έβαλα ένα παντελόνι και ανέβηκα πάνω, και ο Slash είχε πεθάνει. Είχε γίνει μπλε. Δεν είχε σφυγμό».

Όταν οι πρώτες βοήθειες έφτασαν, έκαναν μια ένεση αδρεναλίνης στο στήθος του, ακριβώς όπως στην διάσημη σκηνή του Pulp Fiction και τον επανέφεραν στη ζωή. Αν και ο Slash μπορεί να είχε γλυτώσει τον θάνατο τότε, αυτό δεν τον εμπόδισε να ολοκληρώσει το σόου. Σε μια άλλη συνέντευξη από το «Behind the Music», οι φωτογράφοι ανέφεραν περιπτώσεις όπου ο Slash έπαιζε τα σόλο του χωρίς καμία αίσθηση αυτοσυντήρησης, όπως σε κάποια live όπου το τσιγάρο του έπεφτε από το στόμα πάνω στο παντελόνι του και αυτός συνέχιζε να παίζει.

«The show must go on» προστάζει η μουσική βιομηχανία, αλλά οι Guns δεν προορίζονταν να συνεχίσουν τις περιοδείες με αυτούς τους ρυθμούς για πολύ περισσότερο. Μετά από μερικές συναυλίες, που κατέληξαν σε ταραχές όταν ο Rose απέτυχε να ανέβει στη σκηνή, το συγκρότημα ολοκλήρωσε την περιοδεία στα μέσα της δεκαετίας του 1990 και άρχισε γρήγορα να διαλύεται. Έχοντας ήδη χάσει τον ντράμερ Steven Adler και τον κιθαρίστα Izzy Stradlin μέχρι την ολοκλήρωση και των δύο δίσκων «Use Your Illusion», όλοι εκτός από τον Rose άρχισαν σιγά-σιγά να φεύγουν από το συγκρότημα, με τον Slash να είναι ο τελευταίος που αποχώρησε το 1994.

Ενώ ο Slash ενώθηκε ξανά το 2015 με τον Axl Rose, ελπίζουμε ότι οι μέρες των σκληρών πάρτι και οι παραλίγο θανατηφόρες εμπειρίες του να έχουν μείνει στο παρελθόν.

 

Video Url