Tom Morello: Το μέλλον των Rage Against the Machine είναι στον αέρα

Wikimedia Commons / Raph_PH

Ο κιθαρίστας δεν είναι σίγουρος αν το συγκρότημα θα καλύψει ποτέ τις ημερομηνίες που ακυρώθηκαν λόγω του τραυματισμού του Zack de la Rocha.

Όταν οι Rage Against the Machine ακύρωσαν τις υπόλοιπες ημερομηνίες περιοδείας τους για το 2022 και το 2023 λόγω του τραυματισμένου τένοντα του τραγουδιστή Zack de la Rocha, οι θαυμαστές πιθανότατα υπέθεσαν ότι οι συναυλίες θα επανέρχονταν μόλις θεραπευόταν. Ωστόσο, σε μια νέα συνέντευξη, ο κιθαρίστας Tom Morello αφήνει να εννοηθεί ότι το μέλλον των RATM είναι αβέβαιο και ότι υπάρχει πιθανότητα τα ακυρωθέντα σόου να μην γίνουν ποτέ.

Μετά από μερικές καθυστερήσεις λόγω της πανδημίας, οι Rage Against the Machine ξεκίνησαν τελικά την περιοδεία επανασύνδεσής τους το περασμένο καλοκαίρι, με τον de la Rocha να τραυματίζεται σοβαρά κατά τη διάρκεια του δεύτερου σόου της περιοδείας.

Ενώ ο τραγουδιστής έσφιξε τα δόντια για να μπορέσει να παίξει το υπόλοιπο της καλοκαιρινής του περιοδείας στη Βόρεια Αμερική με το να είναι καθισμένος πάνω στην σκηνή, οι RATM ανακοίνωσαν ότι οι προγραμματισμένες συναυλίες τους για το 2022 στο Ηνωμένο Βασίλειο και την υπόλοιπη Ευρώπη και τα ραντεβού στη Βόρεια Αμερική το 2023 ακυρώθηκαν για να του δοθεί χρόνος για θεραπείας.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Rolling Stone, ο Morello προσπάθησε να ρίξει φως στις καταγγελίες σχετικά με τις υποτιθέμενες απαιτήσεις εμβολίων και την τιμή των εισιτηρίων για τις συναυλίες τους. Αλλά, η συζήτηση πήρε άλλη τροπή όταν ο Morello άφησε το μέλλον του συγκροτήματος αμφίβολο, παρά τις πολλές προσπάθειες του δημοσιογράφου, Andy Greene να πάρει μια οριστική απάντηση.

Ερωτηθείς εάν το συγκρότημα θα συνεχίσει την περιοδεία μόλις ο de la Rocha θεραπευτεί, ο Morello απάντησε: «Θα δούμε. Αν είναι να υπάρξουν άλλες παραστάσεις, θα το ανακοινώσουμε ως συγκρότημα. Δεν γνωρίζω. Ξέρω όσα και εσύ, ειλικρινά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην φάση της θεραπείας».

Και συνέχισε, «Αν δεν υπάρξει ποτέ άλλη παράσταση, νομίζω ότι αυτή η περιοδεία έκανε τον κύκλο της. Δεν έχει να κάνει με το πόσο περιοδεύεις. Έχει να κάνει με το πώς είναι εκείνες τις στιγμές που το κάνεις. Οι Rage Against the Machine έχουν παίξει 19 παραστάσεις τα τελευταία 12 χρόνια. Και η απήχηση αυτών των 19 συναυλιών, όταν μιλάς με θαυμαστές, νιώθεις ότι ήταν ιστορικά γεγονότα που προάγουν την ιδέα του πώς είναι αυτό το συγκρότημα ζωντανά στη σκηνή».

Όταν πιέστηκε για το αν το συγκρότημα βρισκόταν σε παύση, ο Morello δήλωσε: «Οι Rage Against the Machine είναι σαν το δαχτυλίδι στο Lord of the Rings. Τρελαίνει τους πάντες. Τρελαίνει τους δημοσιογράφους. Τρελαίνει τους ανθρώπους της δισκογραφικής. Το θέλουν και τρελαίνονται. Αν υπάρξουν ή αν δεν υπάρξουν συναυλίες των Rage, θα το μάθετε από το συγκρότημα».

Χωρίς να υποχωρήσει, ο Greene ρώτησε ξανά για τις 38 συναυλίες που ακυρώθηκαν, με τον Morello να απαντά με γρίφους: «Αξίζουν οι θαυμαστές του Rage Against the Machine σε όλο τον κόσμο να δουν το συγκρότημα; Ναί. Φυσικά και το αξίζουν. Θα ωφελούνταν ο κόσμος από μια πολιτιστικά, πνευματικά, ισχυρή μπάντα όπως οι Rage στη σκηνή; Φυσικά. Δεν έχω νέα για σένα γι' αυτό. Ζητώ συγγνώμη. Δεν υπάρχει τίποτα στην κουβέντα μας που να λέει είτε ναι είτε όχι».

Το μπρος-πίσω συνεχίστηκε μεταξύ του Greene και του Morello, με τον δημοσιογράφο να ρωτά τελικά τον μουσικό εάν οι RATM είναι συγκρότημα ή ήταν συγκρότημα. Σε αυτό, ο Morello επιβεβαίωσε: «Θα αναφερόμουν στην επίσημη δήλωση του συγκροτήματος για να απαντήσω, αλλά δεν υπάρχει καμία».

Αν οι Rage Against the Machine είναι όντως σε παύση, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας τραυματισμός σταμάτησε τις δραστηριότητες του συγκροτήματος. Το 2000, οι RATM έπρεπε να ξεκινήσουν μια co-headlining περιοδεία με τους Beastie Boys. Ωστόσο, αυτή η έξοδος αναβλήθηκε και τελικά ακυρώθηκε αφού ο Beastie Boy, Mike D τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο του ενώ έκανε ποδήλατό. Όχι πολύ καιρό μετά από αυτό, οι Rage διαλύθηκαν και δεν έπαιξαν άλλη συναυλία μέχρι το 2007.

 

Video Url