Η Primary Wave Music καλωσορίζει τον Bob Burns, θρυλικό μέλος των Lynyrd Skynyrd

Wikimedia Commons / MCA Records

Η Primary Wave Music, ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους εκδότες εμβληματικής και θρυλικής μουσικής στον κόσμο, ανακοίνωσε χθες ότι απέκτησε τα δικαιώματα της μουσικής του Bob Burns, ντράμερ και ιδρυτικού μέλους του εμβληματικού ροκ συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd. Η συμφωνία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει όλες τις ηχογραφήσεις από το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος, «Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd», καθώς και από το δεύτερο τους άλμπουμ, «Second Helping».

Κυκλοφόρησε το 1973 και το «Pronounced 'Lĕh-'nérd 'Skin-'nérd» κατάφερε να πουλήσει πάνω από δύο εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις ΗΠΑ. Το άλμπουμ πήρε πολλές καλές κριτικές και εκτόξευσε το συγκρότημα στην κορυφή. Το δεύτερο άλμπουμ τους, με τον εύστοχο τίτλο «Second Helping», κυκλοφόρησε μόλις ένα χρόνο αργότερα και έκανε το ντεμπούτο του στο Top 20 του του Billboard. Και τα δύο άλμπουμ περιείχαν μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως τα «Free Bird», «Gimme Three Steps», «Simple Man» και «Sweet Home Alabama», που είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του συγκροτήματος.

Το «Free Bird» κυκλοφόρησε το 1974, ανέβηκε στο top 10 του Billboard Hot 100 και έχει γίνει πολυπλατινένιο. Θεωρείται άλλο ένα χαρακτηριστικό τραγούδι των Lynyrd Skynyrd και εμφανίστηκε στο ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος. Το τραγούδι, το οποίο ο Guardian ονόμασε "επικό ύμνο", είναι η δεύτερη επιτυχία του συγκροτήματος στο Top 40 και έκτοτε έχει συμπεριληφθεί στα 500 πιο σημαντικά τραγούδια του Rolling Stone, ενώ εμφανίζεται στα 500 τραγούδια που όρισαν το Rock And Roll σύμφωνα με το Rock And Roll Hall Of Fame.

Μέχρι σήμερα, οι Lynyrd Skynyrd έχουν πουλήσει πάνω από 28 εκατομμύρια άλμπουμ μόνο στις ΗΠΑ. Το συγκρότημα έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις και είναι στη λίστα με τους 100 καλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών του Rolling Stone. Το 2006, μπήκαν στο Rock And Roll Hall Of Fame.

Περισσότερο γνωστός ως ο original ντράμερ της μπάντας, ο Bob Burns παίζει ντραμς σε επιτυχίες όπως «Sweet Home Alabama», «Free Bird», «Simple Man» και «Gimme Three Steps». Ο Burns βοήθησε στο σχηματισμό του συγκροτήματος το 1964 μαζί με τους Ronnie Van Zant, Gary Rossington, Allen Collins και Larry Junstrom. Παρέμεινε στο συγκρότημα μέχρι το 1974. Αρχικά ονομάζονταν «The Noble Five and the One Percent», ο Burns πρότεινε στο συγκρότημα να αλλάξει το όνομά του σε Lynyrd Skynyrd από το όνομα του γυμναστή τους στο  λύκειο, Leonard Skinner. Ο Skinner ήταν γνωστός για το πόσο αυστηρός ήταν κατά των αγοριών που είχαν μακριά μαλλιά. 

Ο Bob Burns έπαιξε σε όλα τα πρώιμα demo των Lynyrd Skynyrd, που ηχογραφήθηκαν το 1970. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Rickey Medlocke έπαιζε περιστασιακά ντραμς δίπλα στον Burns για μια σειρά από ζωντανές εμφανίσεις, μια σύνθεση με δύο drummer παρόμοια με τους Allman Brothers Band. Ο Burns έπαιξε ντραμς στα δύο πρώτα επίσημα άλμπουμ των Skynyrd. Έφυγε το 1974 διότι δεν άντεχε την ζωή στον δρόμο και τις περιοδείες. Το 1996, ο Burns συμμετείχε σε μια συναυλία για την προώθηση του «Freebird: The Movie». Στις 13 Μαρτίου 2006, επανήλθε στους Lynyrd Skynyrd για μία εμφάνιση στην τελετή ένταξης στο Rock And Roll Hall Of Fame, καθώς έπαιξε μαζί με τους Gary Rossington, Billy Powell, Ed King, Artimus Pyle και τους Honkettes.

Ο Bob Burns γεννήθηκε στις 24 Νοεμβρίου 1950 στο Gainesville της Φλόριντα και πέθανε στις 3 Απριλίου 2015 σε τροχαίο ατύχημα στο Cartersville της Γεωργίας. Ήταν 64 ετών.

 

Video Url