Ο Brian Eno μοιράζεται το νέο τραγούδι του, «Who Are We»

Copyright Instagram @brianeno

Ο Brian Eno κυκλοφόρησε το νέο του instrumental κομμάτι του, «Who Are We», το δεύτερο σινγκλ από το επερχόμενο άλμπουμ του, Forever Voiceless, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου.

Το Forever Voiceless είναι το δίδυμο άλμπουμ του περσινού Forever And Ever No More, το πρώτο άλμπουμ του Eno που τραγουδάει στα περισσότερα τραγούδια από το 2005. Με τη σειρά του, το «Who Are We» είναι το ορχηστρικό αντίστοιχο του «Icarus or Blériot».

 

Video Url

 

Τα droning synths και οι δραματικές μελωδίες δημιουργούν ένταση σε όλο το τραγούδι, προσδίδοντάς του μια ρετροφουτουριστική αίσθηση που θα ταίριαζε άνετα σε soundtrack για ένα βιντεοπαιχνίδι ή ταινία επιστημονικής φαντασίας.

 

Αυτό δίνει περισσότερο βάθος στο αρχικό κομμάτι, το οποίο πήρε το όνομά του από την μυθολογική φιγούρα του Ίκαρου και του Γάλλου αεροπόρου Louis Blériot, ο οποίος έκανε την πρώτη επιτυχημένη πτήση διασχίζοντας την Μάγχης το 1909.

Νωρίτερα φέτος, ο Eno βοήθησε τον Peter Gabriel στο «Panopticom» από το επερχόμενο άλμπουμ του «i/o», παίζοντας συνθεσάιζερ. Θα είναι το πρώτο άλμπουμ του Gabriel με original υλικό μετά από 21 χρόνια.