Ο Cameron Crowe ετοιμάζει νέα βιογραφική ταινία για την Joni Mitchell

Wikimedia Commons / Library of Congress Life

Ο σκηνοθέτης και θαυμαστής της Joni Mitchell, Cameron Crowe, εργάζεται κρυφά σε μια βιογραφική ταινία για την θρυλική τραγουδίστρια. Ο Crowe, γνωστός για το σενάριο και τη σκηνοθεσία του ημι-βιογραφικού, Almost Famous, δουλεύει σε μια ταινία για την Joni Mitchell τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με το AboveTheLine. Εκτός από την σκηνοθεσία θα αναλάβει επίσης την παραγωγή μαζί με τον συνεργάτη του στις Vinyl Films, Greg Mariotti.

Αλλά, όπως το Almost Famous, αυτή η ταινία θα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ζωή του ίδιου του Cameron Crowe, από την δική του οπτική γωνία και όχι από τη πλευρά της Joni Mitchell. Οι δυο τους έχουν μια αρκετά παλιά σχέση. Ο Crowe έχει πάρει συνέντευξη από την μουσικό σε πολλές περιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Rolling Stone Q&A το 1979 σχετικά με το άλμπουμ της, Mingus.

Ο Cameron Crowe είχε επίσης την τιμή να συνοδεύσει τη Joni Mitchell στο Pre-Grammy γκαλά του Clive Davis το 2017, μόλις δύο χρόνια μετά το σχεδόν θανατηφόρο εγκεφαλικό ανεύρυσμα που την κράτησε μακριά από τις εμφανίσεις για πολύ καιρό. Αν υπάρχει κάποιος σκηνοθέτης που θα εμπιστευόταν να πει την ιστορία της, σίγουρα είναι ο Cameron Crowe.

Ευτυχώς, η Joni Mitchell επιστρέφει διστακτικά στη σκηνή. Μόλις νωρίτερα αυτό το μήνα, εμφανίστηκε στην τελετή απονομής του Βραβείου Gershwin της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου για το Πιο Δημοφιλές Τραγούδι.  Αυτή την άνοιξη, θα παίξει την πρώτη της ανακοινωθείσα συναυλία μετά από 20 χρόνια στο Αμφιθέατρο Gorge της Ουάσιγκτον.

 

Video Url