Ο Neil Young εκθέτει την Ticketmaster για τις υψηλές τιμές και τις χρεώσεις των εισιτηρίων

Wikimedia Commons / Per Ole Hagen

Ο Neil Young μίλησε δημοσίως για την Ticketmaster και τις υψηλές τιμές των εισιτηρίων της.

Σε μια νέα ανάρτηση με τίτλο «Concert Touring Is Broken» στην ιστοσελίδα του, neilyoungarchives,  ο 77χρονος τραγουδιστής έγραψε: «Τελείωσε. Οι παλιές εποχές έχουν φύγει».

«Λαμβάνω γράμματα που με κατηγορούν για εισιτήρια 3.000 δολαρίων για μια φιλανθρωπία. Αυτά τα χρήματα δεν πάνε σε μένα ή στον έρανο. Οι καλλιτέχνες πρέπει να ανησυχούν μήπως οι αδικημένοι θαυμαστές κατηγορήσουν αυτούς για τις έξτρα χρεώσεις της Ticketmaster και για τους μαυραγορίτες», έγραψε ο Young. «Οι περιοδείες δεν είναι πλέον διασκεδαστικές.  Δεν ήταν όπως παλιότερα».

Η ανάρτηση του Young περιλαμβάνει επίσης ένα ειδησεογραφικό άρθρο που αναφέρει την πρόσφατη κόντρα μεταξύ της Ticketmaster και των The Cure για τις τιμές εισιτηρίων στην επερχόμενη περιοδεία τους.

«Είμαι τόσο αγανακτισμένος όσο είστε όλοι σας με τη σημερινή κατάσταση των χρεώσεων της Ticketmaster», έγραψε ο frontman των The Cure, Robert Smith στις 15 Μαρτίου. «Για να είμαι απόλυτα σαφής: Ο καλλιτέχνης δεν έχει τρόπο να τις περιορίσει. Τους έχω ρωτήσει πώς το δικαιολογούν. Εάν λάβω κάτι ως απάντηση, θα σας ενημερώσω όλους».

Την επόμενη μέρα, ο Smith δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας: «Μετά από περαιτέρω συνομιλία, η Ticketmaster συμφώνησε μαζί μας ότι πολλές από τις χρεώσεις είναι αδικαιολόγητα υψηλές και ως χειρονομία καλής θέλησης πρόσφεραν επιστροφή χρημάτων 10 δολαρίων ανά εισιτήριο σε όλους τους Επαληθευμένους Θαυμαστές».

Πέρυσι, η Ticketmaster δέχθηκε κριτική, όταν κατέρρευσε η ιστοσελίδα της μετά την κυκλοφορία εισιτηρίων για την περιοδεία της Taylor Swift η, αφήνοντας χιλιάδες θαυμαστές συντετριμμένους. Πολλοί θαυμαστές με την σειρά τους μήνυσαν την εταιρεία για το φιάσκο της περιοδείας Eras Tour, η οποία ξεκίνησε στο Glendale της Αριζόνα στις 17 Μαρτίου.

Νωρίτερα φέτος, η μουσική του Young αφαιρέθηκε από το Spotify αφού διαμαρτυρήθηκε για τη παραπληροφόρηση σχετικά με τον Covid που διαδίδεται από το podcast, The Joe Rogan Experience.

Ο τραγουδιστής δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή που είχε αφαιρεθεί από τότε προς τον μάνατζέρ και τη δισκογραφική του εταιρεία, η οποία έλεγε: «Με περίπου 11 εκατομμύρια ακροατές ανά επεισόδιο, το The Joe Rogan Experience, που φιλοξενείται αποκλειστικά στο Spotify, είναι το μεγαλύτερο podcast και έχει τρομερή επιρροή. Το Spotify έχει ευθύνη να μετριάσει τη διάδοση παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα του, αν και η εταιρεία επί του παρόντος δεν έχει πολιτική παραπληροφόρησης. Θέλω να ενημερώσετε το Spotify αμέσως ΣΗΜΕΡΑ ότι θέλω όλη μου τη μουσική έξω από την πλατφόρμα τους… Μπορούν να έχουν το Rogan ή τον Young. Όχι και τα δύο».